Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

A diákok öngyilkosságainak hatására nyithatnak újra az iskolák Las Vegasban

not image

Kulcsár Péter

2021. január 25. - 21:33

A tinédzserek bizonyítottan nehezebben élik meg a bezártságot, amelynek következtében egyre többen döntenek úgy, hogy saját kezükkel vetnek véget az életüknek.

Mióta a nevadai Clark megyében március óta zárva tartanak az iskolák, a pszichológus szakemberek figyelemmel követik a diákok mentális egészségének alakulását. Mindezidáig összesen 3 100 esetben értesítették a helyi szervezeteket arról, hogy öngyilkossági gondolatok fogalmazódtak meg a gyerekekben.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

December végéig összesen 18 fiatalkorú vetett véget az életének, a tragédia apropóján pedig a Las Vegas közelében található iskolák azt szorgalmazták, hogy a lehető leghamarabb nyissák újra az oktatási intézményeket, máskülönben tovább mélyülhetnek a problémák – írta a The New York Times hírportál.

A koronavírus-járvány miatt eszközölt óvintézkedések és korlátozások jelentősen megnövelték a depressziós, szorongásos tünetegyütteseket az arra hajlamos személyeknél, függetlenül attól, hogy éppen idősebb vagy fiatalabb korosztályról beszélünk.

Az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) egyik tanulmányából kiderült, hogy hatalmas mértékben megemelkedett a sürgősségi osztályra mentális problémák miatt bekerülő fiatal páciensek száma. Bár mindenki a koronavírus-fertőzésre figyel, a pánikrohamok, a szorongásos rohamok, valamint a mélydepresszió egyre gyakrabban lépnek fel a rájuk hajlamos betegeknél.

Nyáron Donald Trump ex-elnök azt tervezte, hogy újranyitják az iskolákat, mivel fülébe jutott, hogy a tinédzserek lelki egészsége foroghat kockán, mégsem sikerült ezt a tervét megvalósítania, és országszerte álltak át a digitális távoktatásra mind az általános és középiskolák, mind az egyetemek.

Az öngyilkosság sajnos tabutémának számít még úgy is, hogy a pszichológusok nem győzik felhívni rá a szülők figyelmét, akik általában mit sem sejtenek arról, hogy gyermekeik éppen milyen lelki állapotban vannak, ezért is lenne nagyon fontos az állandó monitorozás és az, hogy a döntéshozók valamelyest enyhítsenek a szigorú korlátozásokon.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.