Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Kinyitottak a brit karanténhotelek a turisták részére

Az Egyesült Királyságba érkező utasoknak a mai naptól kezdődően 14 napos kötelező karantént kell teljesíteniük.

Stockton-on-Tees, 2021. február 13. Boris Johnson brit miniszterelnök (j) a koronavírus-járvány miatt védõmaszkot visel egy gyógyszergyártó üzemben tett látogatásán az északkelet-angliai Stockton-on-Tees városában 2021. február 13-án. MTI/AP/Scott Heppell
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 33 vörös listán szereplő országból beutazó személyek sokkal szigorúbb előírások szerint léphetnek csak be hétfőtől Nagy-Britannia területére. A szigetország kormányának legutóbbi döntése értelmében az új koronavírustörzsek elterjedését szeretnék megakadályozni – adta hírül a Reuters.

Az Egyesült Királyságban már több mint 15 millió ember esett át a vakcinán, a miniszterek azonban figyelmeztetnek, új mutációkkal a láthatáron súlyosbodhat a helyzet, ezért időben kellett cselekedniük. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

„Ahogyan a vírus fejlődik, úgy a védelmi rendszerünknek is szükséges tartania a lépést. A mai naptól érvényes új határ menti karanténszabályok plusz biztonsági réteggel látják el az országot” – mondta Matt Hancock egészségügyi miniszter.

A tárcavezető szerint összesen 4 963 hotelszobát különítettek el az ország különböző részein, melyekben kizárólag külföldről érkező turistát vagy beutazót fogadhatnak. Ezekben a szobákban minden óvintézkedést betartanak majd, szükség esetén pedig további 58 ezer helyiséget tudnak kialakítani.

A vörös listán szerepel többek között Dél-Afrika és Brazília is – ezekben az országokban azonosították a sokkal fertőzőképesebb covid-mutációkat, amelyek a világ több régióiban is felütötték már a fejüket. Az ellenzék úgy gondolja, a kormány későn lépett az ügyben, a januári bejelentés óta hezitáltak, ezért ismét berobbanhat a járvány Nagy-Britanniában.

Azok, akik megsértik a karanténszabályokat, súlyos pénzügyi szankciókra számíthatnak, akik pedig nem engedelmeskednek a rendőrség utasításainak, 10 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetőek.