Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Már párttársai is a lemondását követelik a New York-i kormányzónak

Demokraták is elkezdtek csatlakozni a republikánus hangokhoz, amelyek Andrew Cuomo New York-i kormányzó lemondását követelik az állam koronavírus-haláleseteinek regisztrálása kapcsán kitört botrány okán.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

New York volt a legelső állam az Egyesült Államokban, amely megtapasztalta a járvány poklát, tavasszal a világ egyik legsúlyosabb gócpontjává vált, és továbbra is az egyik leginkább lesújtó halálozási statisztikával rendelkeznek.

Mint januárban kiderült, ezek a statisztikák vélhetően nem pontosak: Letita James, New York főügyésze egy jelentésben nyilvánosságra hozta, hogy az idősotthonokban bekövetkezett halálozásokat rendkívül aluldatálták, körülbelül 50 százalékkal kevesebb halottat számoltak. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Cuomo szóvivője például azt is beismerte, hogy amikor augusztusban, még Donald Trump elnöksége alatt az igazságügyi minisztérium bekérte az állam hivatalos adatait, akkor „teljesen lefagytak”, hiszen rejtegették a valós adatokat: eddig 8711 halálos áldozatot rögzítettek az idősotthonokban, pedig a valós szám 12 743 volt.

A republikánus politikusoknak nem is kellett több, hogy a demokrata kormányzó lemondását követeljék, ám mint arról a Daily Mail is beszámol, már saját párttársai is csatlakoztak: állítólag New York város polgármestere, Bill de Blasio is le akarja mondatni Cuomót.

Cuomo kormányzó még nem ismerte be, hogy valóban aluldatálták volna a koronavírus szövődményeiben elhunytak számát, viszont nyilvánosan nem is ad a botrány kirobbanása óta interjút.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.