Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Megkezdték Romániában a koronavírus-fertőzötteket kiszagoló kutyák kiképzését

Mivel több ebet is sikerült arra trenírozni, hogy beazonosítsák az emberek nyálából származó szagok alapján a koronavírust, ezért Romániában hamarosan be is vethetik őket élesben.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Keleti szomszédunknál határozottan elgondolkodtak azon a lehetőségen, hogy covidkereső kutyákkal szelektálják a lakosságot.

Románia belügyminisztere Facebook-oldalán arról írt, hogy a rendőrség nagyszebeni kinológiai központjában már tavaly óta képeznek olyan kutyákat, amelyek képesek kiszagolni, ha valaki elkapta a koronavírus-fertőzést – adta hírül a Főtér. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Lucian Bode Nicolae Ciuca honvédelmi miniszterrel együtt csütörtökön látogatást tett a 70 éve működő kutyakiképző centrumban, melynek vezetői beszámoltak arról, hogy a 2020-ban elkezdett munkának hamarosan eredményei lehetnek.

A covidszimatoló kutyák határőröknek, illetve közlekedési rendőröknek segíthetnek be, fő feladatuk pedig a betegek kiszűrése lesz, akiket szinte azonnal el is különíthetnek az egészségesektől.

Ha a projekt sikerrel zárul, mások is példát vehetnek Romániáról, így az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben nemcsak gyors antigénteszttel, hanem koronavírus-szimatoló kutyákkal detektálhatják a fertőzötteket.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.