Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,55 Ft
Euró
397,06 Ft
Font
475,76 Ft
Bitcoin
64,421 $

Müller Cecília a nem túl biztató számokról és a mutáció hatásáról is beszélt

Müller Cecília részletesen beszélt annak hátteréről, hogy mi lehet az oka a jelenlegi stagnálásnak, vagy emelkedésnek, tekintve azt, hogy legutóbb már 1 800 fölött volt az új fertőzöttek száma.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Nem voltak túl biztatóak a csütörtök reggeli számok az elmúlt 24 óráról, ami rámutat arra, hogy a járványnak még távolról sincs vége. Szlávik János az operatív törzs sajtótájékoztatója előtt beszélt arról, hogy a mutáns vírusok is hatással lehetnek a számokra.

Az országos tisztifőorvos hasonlóan nyilatkozott, reagálván a pillanatnyi helyzetre, látván azt, hogy egy ideje megszűnt a folyamatos csökkenés a legtöbb területen, és még mindig sokan vannak a kórházakban, illetve a lélegeztetőgépeken. Soron kívül Karácsony Gergely: „Magyar Péter politikai fantáziája határtalan”

„Az elmúlt napon említettem, hogy megközelítőleg egy hete, tíz napja, jellemzően stagnálnak a járványügyi adataink, de néhány vonatkozásban sajnos emelkedésnek indultak ismételnek a számok.”

„Ugyanazt tapasztaljuk, mint jellemzően a többi európai országban, hogy a második hullámnak a lefele menő szakasza megtorpant, nem halad tovább lefelé, és nem alakulnak kedvezően a járványügyi adatok.”

„Ez azt jelenti, hogy nyilvánvalóan a mutáns közrejátszásának köszönhetően is, és egyéb más, nem teljesen felfedett okok miatt egy ismételt lassú emelkedésnek van tanúi. Egyelőre ez az emelkedés még csak lassú, láthatjuk, azt, hogy az elmúlt 24 órában 1 862 fővel nőtt a beazonosított pozitív személyeknek a száma.”

Így válogathatunk az oltóanyagok között Magyarországon

„Ha tért hódít a brit mutáns, amiről ismerjük és tudjuk, hogy sokkal erőteljesebb a megbetegítő képessége, több személyt tud egy pozitív személy megfertőzni, adott esetben négy főt is, akkor sajnos egy további emelkedésnek nézhetünk elébe.”

„Ezért intek mindenkit további óvatosságra, nagy felelősséggel és körültekintéssel kell döntéseket hozniuk. Fokozatosan, megfontoltan, hiszen most ezt feladatot állította elénk a járvány, hogy nagyon precízen tárjuk fel annak az okait, tulajdonképpen a második hullám lefele menő szakasza miért nem folytatódik a továbbiakban egyenletesen. Ennek több oka is van. Az egyik ezek közül a mutáns vírus megjelenése.”

Karácsony Gergely szerint Magyar Péter nem tudná őt legyőzni Budapesten

A főpolgármester biztos benne, hogy Magyar Péter nem nyerhetne Budapesten főpolgármesterként, és ezzel együtt nem is lát nála ilyen ambíciója.