Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,38 Ft
Euró
397,73 Ft
Font
477,56 Ft
Bitcoin
63,990 $

Mik a forgatókönyvek, ha kevesebb lesz az oltakozó, mint azt várják?

Gulyás Gergely miniszter nem látja azt maga előtt, hogy ez kérdést jelentene, és az immunizálás sokkal inkább attól függ, hogy mekkora vakcinamennyiség érkezik Magyarországra.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Adódik a kérdés a jelenlegi helyzetet tekintve, hogy milyen forgatókönyvek lehetségesek, ha az oltást felvevők száma nem éri el a szükségesnek tartott arányt. Ennek kapcsán válaszolt Gulyás, aki nem lát ilyen problémát, és tisztázta a kérdést.

„Én nem látok ilyen problémát. Hogy ha van elegendő oltóanyag, akkor természetesen azt mindenki szabadon dönti el, hogy beoltatja magát, vagy sem.” – kezdte a válaszát a miniszter, aki azt is elárulta, hogy körülbelül milyen áron van a kínai vakcina. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

„Ha a kormány, annak a kötelezettségének, annak a feladatnak meg tud felelni, hogy szerez oltóanyagot, akkor onnantól kezdve az mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy él-e az oltás lehetőségével, vagy pedig vállalja a koronavírus megbetegedésből eredő kockázatokat, ami nyilván egészen más egy 20 évesnél, mint egy 80 évesnél.”

„Mi úgy gondoljuk, hogy Magyarország polgárai nagykorúak, 18 év fölött lehet oltást kapni, ezért mindenki el tudja dönteni, hogy szükség van erre, vagy sem.” – fogalmazott a miniszter a kormányinfó ideje alatt, miután bejelentette a vakcinaigazolványt, és annak részleteit.

„Nem tartunk a nyitástól, ha elegendő oltóanyag áll rendelkezésre, egyébként pedig azt látjuk, hogy az igény folyamatosan növekszik. Nem csupán a regisztráltak száma, de valamennyi közvélemény-kutatás azt támasztja alá, hogy a társadalom egyre nagyobb része akarja magát beoltatni, és akarja a saját egészségét biztonságban tudni.”