Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

WHO: évekbe telhet, mire megtaláljuk a koronavírus eredetét

Dr. Peter Daszak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Vuhanba küldött kutatócsapatának egyik szakértője elmondta, a tudósok előtt tisztává fog válni, hogyan tört ki a koronavírus-járvány, de ehhez még hetek, hónap vagy akár évek is kellhetnek.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Daszak a CNN-nek adott interjújában erősítette meg a szervezet mai bejelentését, hogy nincs arra utaló jel, hogy egyrészt a vuhani laborból szökött volna ki a vírus, másrészt arra sem találtak bizonyítékot, hogy az eredeti kitörési helynek tulajdonított húspiacon lehetett a zéró páciens.

Mint mondta, arra sem találtak bizonyítékot, hogy december előtt lehettek már tömegesen koronavírus-fertőzöttek Kínában, ami arra enged következtetni, hogy már Kínába is más országból hozták be. Ami a zéró pácienst illeti, annak kapcsán is hozzátette, hogy akár évekbe telhet megtalálni, ha egyáltalán megtalálják, mivel nagyon sok fertőzött tünetmentes volt. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A zoológus végzettségű szakértő elmondta, hogy a WHO kutatócsapata valamennyi laboratóriumot meglátogatott Kínában, és „nagyon kemény kérdéseket” tettek fel a hatóságoknak, amelyet elmondása szerint meglehetősen nyíltan megválaszoltak. Hozzátette: rövidesen nyilvánosságra hozzák az interjúk teljes leiratát, a kínaiak válaszával együtt.

Mivel a vuhani laborokban és a húspiacon végzett kutatások nem vezettek eredményre, ezért Marion Koopmans, a WHO kutatócsapatának másik tagja egy a sajtótájékoztatók során megerősítette, a szervezet folytatni fogja a kutatásokat, viszont most már Vuhanon kívülre fókuszálnak, és akár Kínán kívülre is.

„Ott fogunk vizsgálatokat lefolytatni, ahol a vírus potenciálisan jelen lehetett” – idézte Koopmanst a Korrespondent, aki hozzátette, hogy a következő lépés ez lesz a kutatócsapat részéről, valamint az állati terjedési vonal feltérképezése, és a gazdatest beazonosítása.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.