Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,45 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
476,38 Ft
Bitcoin
63,650 $

Újabb részletek derültek ki a magyar emberek oltásáról, érintvén az AstraZeneca vakcináját

Müller Cecília országos tisztifőorvosként adott tájékoztatást az aktuális és fontos folyamatokról, amiknek a keretében folytatódnak az oltások, és egyre több beteg, illetve idős ember válhat védetté.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Szintén a háziorvosoknál kezdődik meg a 18 és 60 év közötti korosztálynak, a krónikus betegséggel rendelkezők oltása. Ennek keretében már az AstraZeneca oltóanyagát vehetik fel azok, akik igent mondtak az oltásokra.

2 040 háziorvosi praxis fog kapni egy-egy ampullát ebből az oltóanyagból: egy ampulla tíz fő oltására alkalmas, éppen azért mert 20 400 ember oltására elegendő vakcina van raktáron, amik felhasználhatóak. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

Ez az oltóanyag újonnan érkezett Magyarországra, de csütörtökön egy újabb szállítmányt várnak, akárcsak a Moderna részéről. Arra kérik a háziorvosokat, hogy gyűjtsék össze a különböző csoportoknak megfelelően, kit, milyen egészségügyi státusz alapján fogják oltani.

Ezért is bocsátják a teljes listát a rendelkezésükre, mert valóban van egy javaslat arra vonatkozólag, hogy az időseknél kezdjék el az oltásokat, mint a magas kockázatú személynél. Müller azonban hangsúlyozta, hogy a krónikus megbetegedésekre is hangsúlyt fektetnek.

Lehet egy praxisban olyan fiatalabb személy is, aki több súlyos krónikus megbetegedéssel küzd, így lehetőséget kap a háziorvos, hogy az ő mérlegelése, az orvosszakmai döntése alapján hozza meg azt a véleményét, hogy kit részesít előnyben, ki az a személy, akinek a lehető leggyorsabban szüksége van a vakcinára.

Így oltanak a Szputnyik V vakcinával Magyarországon, erre lehet számítani

Az operatív törzs minden szükséges információt elérhetővé fog tenni az oltásokról, a gyakori kérdésekről online formában a koronavirus.gov.hu oldalon, illetve az oltópontokon is választ kaphatunk a kérdéseinkre.

Utolsó fontos üzenetként Müller megkérte azokat az embereket, akik már regisztráltak az oltásra, de még ebben a körben sem kapnak értesítést, vagy nem kerülnek sorra, azok ne idegeskedjenek, nyugodjon meg, mert folyamatosan fogják behívni az oltakozni kívánókat.