Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
397,07 Ft
Font
474,78 Ft
Bitcoin
64,061 $

Így oltanak a Szputnyik V vakcinával Magyarországon, erre lehet számítani

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy ebben a folyamatban mintegy 560 budapesti háziorvos vesz részt, akik segédkeznek az oltások megszervezésében az idősebbek részére.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Müller elmondta, arra kér mintegy 560 fővárosi háziorvost, hogy válasszanak ki öt főt, akinek az oltását megszervezik. Nem ők lesznek azok, akik végrehajtják ezt a rendelőben, hanem az oltópontokon fog megtörténni az oltakozóknak a beoltása.

A vakcina pedig a Szputnyik V lesz, amiből egyelőre nincs nagy mennyiség. Ezekből a már bevizsgált vakcinákból 2 800 adagot tudnak rendelkezésre bocsátani. Ezeket az oltásokat a regisztrált, nem krónikus betegek kaphatják meg a hatósági döntés után. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

Az orosz vakcina leiratát is meg fogják kapni az orvosok, amiben az szerepelt a gyártó részéről, hogy bizonyos krónikus betegségek esetében az orvosok kellő óvatossággal járjanak el. Ennek megfelelően a maximális biztonságra törekedve úgy döntöttek, hogy a Szputnyikot egyelőre csak azok kaphatják meg Magyarországon, akik nem szenvednek krónikus megbetegedésben.

A vakcinákat az oltópontokon fogják megkapni az oltakozók, és körülbelül 560 budapesti háziorvost kérnek meg arra, hogy ezeket az embereket tájékoztassák a lehetőségről, a részletekről, valamint ők azok, akik megszervezik a folyamatot.

Kiderült, mely betegek nem kaphatnak a Szputnyik V vakcinából

További 20 000 ember beoltására elegendő orosz vakcina van Magyarországon. Az NNK vizsgálja az oltóanyagokat, és ha megvan a zöld jelzés, akkor ezeket a mennyiségeket is felhasználhatják.