Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

26 milliárd forint értékű kábítószert foglalt le a mexikói haditengerészet

A mexikói haditengerészet nemrég egy igen jelentős kábítószer-fogást eszközölt, melynek során összességében 2,5 tonna kábítószert foglaltak le.

Flickr/nilswommelsdorf
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A mexikói hatóságok közleménye szerint a haditengerészet tisztjei összességében 2,5 tonna metamfetamint és 100 ezer fentanil tablettát foglaltak le egy hajón.

A tetemes mennyiségű kábítószer lefoglalására Sinaloa államban került sor, mely Joaquín „El Chapo” Guzmán korábbi vezető azonos elnevezésű kartelljének otthona. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A mexikói média szerint a jelentős mennyiségű lefoglalt kábítószerek összértéke meghaladja a 90 millió dollárt is, a művelet során pedig két embert már letartóztattak.

A HLN azt írja, a gyanús vízi járművet a mexikói haditengerészet egy rutinszerű járőrözés során fedezte fel, a csónak ugyanis, melyben megtalálták a kábítószert, semmiféle kivilágítással nem rendelkezett.

A fentanil egyébként még a heroinnál is megközelítőleg ötvenszer erősebb szintetikus opioid, felépítése és szerkezete kissé eltér a herointól, hatása pedig az egyik legerősebb kábítószerek közé sorolható.

Már látványra is erős lett az Apple legújabb iPad Pro-ja

Az Apple május 7-én, Let Loose nevű eseményén mutatta be az új iPad Pro szériát, amely évek óta a legnagyobb frissítést hozza az iPadekhez.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.