Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Vörösbe borult egy indonéz falu, miután az áradások elérték a helyi batikoló manufaktúrát

Szürreális, vérvörös vízfolyam árasztotta el az indonéz Jenggot falut, miután az áradások elérték a helyi batikoló manufaktúrát, mely konkrét őrületet okozott a közösségi médiában.

Reuters
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Twitteren több ezer felhasználó osztotta meg azokat a fotókat és videókat, melyek a Pekalongan városától délre eső faluban készültek, a felvételeken pedig egyértelműen látszik, ahogy a területet vérvörös víz árasztja el.

Több felhasználó aggodalmának adott hangot, miután a felvételek könnyedén olyan személyek kezébe kerülhetnek, akik összeesküvés-elméleteket terjesztenek a közösségi médiában, így akár olyan hamis hírek is napvilágot láthatnak majd, minthogy „elérkezett a világ vége”, valamint, hogy „véreső” esik a térségben. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Pekalongan városa a batikolt ruhák gyártásáról ismert, mely egy hagyományos indonéz módszer, így a ruhák ellenállnak a víznek, ezzel pedig sokkal tartósabbak lehetnek az anyagra felvitt minták és rajzok. Egyáltalán nem ritka, hogy a Pekalongan környéki vizek elszíneződnek, a múlt hónapban történt áradások során például élénkzöld víz árasztott el egy másik falut, a várostól északra.

A Reuters azt írja, a helyi hatóságok is megerősítették a felvételek valódiságát, közleményük szerint pedig aggodalomra semmi ok, a jelenség sajnos rendszeres a térségben, miután a helyi batikoló manufaktúrák által használatos festék bekerül a vizekbe, az áradások miatt pedig elárasztja a környéket a színes vízzel.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.