Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

Azt hitték, felépült a covid-beteg kisfiú, néhány héttel később szívrohamot kapott

Úgy tűnt, felépült egy viszonylag könnyű lefolyású koronavírusos megbetegedésből a 8 éves kisfiú, gyógyulása után néhány héttel mégis szívelégtelenséget okozott nála a fertőzés.

Egészség/Életmód

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint a 8 éves kisfiú, Anthony Rodrigez Jr. a Covidhoz köthető több szervrendszert érintő gyulladással (Multisystem Inflammatory Syndrome – MIS-C) és szepszissel betegedett meg múlt hónapban.

A kaliforniai Beaumont településen élő gyermek decemberben, miután szüleit pozitív koronavírusteszttel a fertőzéssel diagnosztizáltak, könnyű lefolyású Covidon esett át. Édesapja, az idősebb Anthony elmondta, kisfiánál enyhe tünetek jelentkeztek az év végén, de szüleivel együtt szerencsésen felépült. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

5-6 héttel később azonban mégis lázas rosszullétre kezdett panaszkodni, a gyulladásos megbetegedés vörös szemeket, felrepedezett ajkakat és rendkívüli fáradtságot okozott a nyolcéves Anthonynál. A kisfiút ismét koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták és elrendelték a karantént.

Szülei, miután utánaolvastak annak, mi okozhatja nála a tüneteket, a kórházba siettek a gyermekkel. A MIS-C a jelenleg elérhető információk alapján akár 2-4 héttel az eredeti koronavírusos megbetegedés után is jelentkezhet.

„Meg is halhatott volna. Azt mondták [az orvosok], hogy Anthony gyakorlatilag szepszistől szenved és szívelégtelenségeket diagnosztizáltak nála” – mesélte el a gyermek édesapja. Hozzátette, csak annak köszönhetik a kisfiú életét, hogy aznap leültek a Google elé és rákerestek, mi okozhatja a problémát.

Háromszor győzte le a rákot 17 éves koráig, a koronavírus azonban már soknak bizonyult

Anthony Jr-t napokig az intenzív osztályon kezelték és továbbra is egészségügyi ellátásra szorul, de valószínűleg teljesen fel fog épülni. Az orvosok arra figyelmeztetik a szülőket, hogyha fáradékonyság, hányás, hasmenés vagy duzzadt végtagok jelennek meg gyermekeiknél, kérjenek segítséget, hiszen ezen egy lehetséges MIS-C megbetegedést indikálhatnak.

Az Egyesült Államokban jelenleg 26.5 millió koronavírus-fertőzést azonosítottak és több mint 451.000 ember vesztette életét a megbetegedésben.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.