Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Október óta 89-en fagytak halálra Magyarországon

A fagyhalál áldozatainak többsége fűtetlen helyiségekben tartózkodott, a mentők pedig már nem tudtak rajtuk segíteni.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Legtöbben kórházba szállítás közben, illetve a klinika különböző osztályain vesztették életüket hipotermiában – adta hírül a Népszava portál.

Az áldozatok többsége a szabad ég alatt, hajléktalanként hunyt el. Bár sokan életben maradtak, esetükben amputálni kellett a fagyást elszenvedett végtagokat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Vidéken haltak meg a legtöbben, a kisebb településeken nőtt, Budapesten viszont valamelyest csökkent ez az arány.

A Magyar Szociális Fórum kiemelte, ugyan kevesebben fagytak meg az egy évvel korábbi télhez képest, azonban a jelenség továbbra is tömeges.

Mindezek oka a kilakoltatásokban, a szociális lakásépítés elhanyagolásában és az öregekkel való helytelen törődésben keresendő.

A szervezet azt kérte a magyar állampolgároktól, hogy a tél hátralévő részében fokozottan figyeljenek a magányosan élő, idős, elesett embertársaikra.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.