Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,98 Ft
Euró
392,11 Ft
Font
458,22 Ft
Bitcoin
63,365 $

Húsz embert akart átcsempészni a magyar határon egy férfi, a rendőrség elfogta

A Bács-Kiskun megyei nyomozók letartóztattak egy észt állampolgárt, aki húsz határsértőt szeretett volna Nyugat-Európába szállítani Magyarországon keresztül.

Vitnyéd, 2020. október 26. Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. A rendőrök megállítottak egy Ausztria felé haladó járművet a 85-ös számú főúton. A gépkocsi vezetője, kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal, kiugrott és elszaladt. A rendőrök követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította fegyverét. Eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. A gépkocsiban a sofőrön kívül öt illegális bevándorló utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. február 4-én 9 óra 54 perckor Bácsalmás térségében igazoltatták egy áruszállító jármű sofőrjét, aki az út szélén várakozott. Az intézkedés során kiderült, hogy az észt állampolgár illegális migránsokra várt, akiket Nyugat-Európába akart csempészni – írta a Police.hu.

A környéken végzett terepkutatás során a rendőrök a szállításra váró külföldieket megtalálták és feltartóztatták. A 20 határsértő szír, eritreai és líbiai állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásnak jogszerűségét nem tudta igazolni. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Az észt férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.