Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,65 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,48 Ft
Bitcoin
57,467 $

A magyar igazoló kártya nem feltétlen az oltottságot fogja igazolni

A péntekre halasztott kormányinfón elhangzottak szerint a készülőben lévő oltásigazoló kártya nem feltétlen az oltottságot fogja igazolni.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Már egy ideje tudni, hogy egy plasztikkártyát terveznek kiadni Magyarországon, de az nem feltétlen az oltottságot fogja igazolni, mint arról a Gulyás Gergely is beszélt Miniszterelnökséget vezető miniszterként.

A kártya ugyanis azokat is igazolni fogja a védettséget illetően, akik már bizonyítottan elkapták a vírust, és átestek a betegségen, mivel ezt követően szintén védettnek számítanak, még ha nem is annyi ideig, mintha vakcinát kaptak volna. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Felháborító Karácsony Gergely műmacsó stílusa”

Jelenleg azok, akik nem kaptak oltást, de bizonyított módon elkapták a vírust, és közben védettek lettek, 6 hónapig számítanak annak a jelenlegi minősítés értelmében. Azok, akik oltottak, illetve korábban átestek a betegségen, minden bizonnyal mentesülnek a karanténkötelezettség alól, amikor határátlépésről beszélünk.

Egyelőre nem tudni, hogy ez milyen más előnyöket jelent majd, miután az Európai Unió egységes szabályokat tervez bevezetni. Ennek a részletei sem ismertek egyelőre, és döntések sem születtek a kérdés kapcsán.

Május 31-ig nem kell bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati ingatlanok után

Tehát egy védettséget igazoló okiratról van szó, nem egy olyan dokumentumról, ami kizárólag az oltást igazolja.

Eljárást indít a Meta ellen az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság eljárást indít a Meta Ellen a hamis hírek megfelelő szűrésének elmulasztása miatt.