Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Kiderült, hogyan lehetünk Covid-pozitívak az oltás ellenére is

Itt vannak az okai annak, hogy hogyan lehetséges pozitívra tesztelni, miután megkaptuk a koronavírus elleni védőoltást

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Covid elleni vakcina nem nyújt azonnali és teljes védettséget, ami azt jelenti, hogy miután megkaptuk a második adagot, még mindig elkaphatjuk a fertőzést és pozitív lehet a tesztünk.

Így történt ez a massachusettsi demokrata képviselő, Stephen Lynch esetében is, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje, miután megkapta a Pfizer vakcinájának második dózisát, és Rick Pitinoval, a legendás korsárlabda-edzővel is hasonló történt az első adag védőoltás után. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Annak, hogy ez hogyan fordulhat elő, több lehetséges oka van. A CNN összefoglalója alapján ezek a következők:

Miután megkaptuk az oltást, időre van szükség ahhoz, hogy a vakcina valóban védettséget nyújtson. Ez a csúszás a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint néhány naptól akár néhány hétig tarthat.

Nem 100%-os hatékonyságú a vakcina. A legtöbb esetben kialakul a védettség, azonban előfordulhat, hogy ez mégsem történik meg – az engedélyezett védőoltások magas hatékonysággal rendelkeznek, de nem 100%-osak.

A vakcina védelmet nyújt a betegség kialakulása ellen, de egyelőre nem tudjuk, milyen mértékben véd a megfertőződés ellen. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy miután megkaptuk a védőoltást, elkapjuk a vírust is, azonban tünetek és súlyos szövődmények megjelenése nélkül túlesünk rajta.

Belgiumban már 55 év felett sem ajánlják az oxfordi vakcinát

Pozitív lehet a tesztünk eredménye, ha azelőtt fertőződtünk meg, mielőtt megkapjuk a védőoltást. A koronavírus elleni vakcina nem biztos, hogy az összes Covid variáns ellen ugyanolyan hatékonysággal biztosít védettséget. Ugyanakkor az előzetes kutatások arra engednek következtetni, hogy a jelenlegi védőoltások hatékonyan lépnek fel a vírus mutációja ellen is, és annak érdekében, hogy megakadályozzuk újabb variánsok széleskörű terjedését, a lehető legtöbb ember beoltására van szükség.

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.