Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Június 13-at tűzte ki a bajnokság folytatásának végső határidejeként Csányi Sándor

A koronavírus-járvány következtében meghozott korlátozások egyik leghangsúlyosabb része, hogy a nagyobb létszámú tömegrendezvényeket hosszú időre felfüggesztették, és ebbe természetesen a sportrendezvények, így a futballmeccsek is beletartoznak.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A magyar bajnokság sorsa is a levegőben van, az MLSZ még március 16-án zárta le a küzdelmeket határozatlan időre. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke egy keddi online gyűlésen árulta el, hogy egyelőre nem lehet biztos dátumot mondani arra, hogy mikor lehet folytatni a mérkőzéseket.

Csányi kitért arra, hogy amennyiben az egészségügyi és állami hatóságok engedélyezik, akkor a klubokkal és a játékosokkal történő egyeztetést követően zárt kapuk mögött folytatják a küzdelmeket, ám a szövetség elnöke szerint erre jelenleg semmi lehetőség nincs. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Így kijelentette, ha nem tudják folytatni június 13-ig az NB I. idei kiírását, akkor le kell zárniuk a bajnokságot. Arra nem tért ki az MLSZ-elnök, hogy ezen forgatókönyv megvalósulása esetén mi alapján döntenék el a helyezéseket, avatnának-e bajnokot, lennének-e kiesők vagy hogyan indulnának az európai kupaküzdelmekben.

Az MLSZ-elnök megemlíti, hogy vannak már olyan klubok, ahol az egészségügyi szabályok betartásával már megkezdték az edzésmunkát, de nem minden klubnál igaz ez, valamint megemlíti, hogy ha mégis a folytatás mellett tudnak dönteni, a csapatoknak legalább három héttel a folytatás előtt meg kell kezdeni újra az edzéseket.

Eközben a Premier League-ben online FIFA-bajnoksággal ütik el az időt:

https://liner.hu/visszater-a-premier-league-egy-fifa-torna-kereteiben/