Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,48 Ft
Euró
386,74 Ft
Font
451,63 Ft
Bitcoin
66,561 $

Éjjel meghibásodott a hűtő, reggelig beadták az összes benne tárolt vakcinát

Tönkrement egy Moderna koronavírus elleni védőoltásaival teli fagyasztó az egyik seattle-i oltóponton, ezért az egészségügyi dolgozók eldöntötték, hogy míg le nem járnak a készítmények, beadják őket minél több önkéntesnek.

...svg content...Eger, 2021. január 5. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináit csomagolja ki Majnár Miklós szakgyógyszerész 2021. január 5-én az egri Markhot Ferenc Kórházban, ahol folytatódott az egészségügyi dolgozók oltása. MTI/Komka Péter
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A The Seattle Times riportjából kiderült, hogy óriási pánikhangulat alakult ki az ápolók és orvosok között, amikor kiderült, hogy csütörtök éjjel meghibásodott a Moderna vakcináit tároló hűtő.

A talpraesett dolgozók azonban megoldották a problémát – mindezt úgy tették, hogy egy felhívás keretein belül összecsődítették azokat az embereket, akik éppen ráértek, és még nem estek át az oltás első dózisán. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Jenny Bracket, a UW Medicine asszisztense a lapnak adott nyilatkozatában elmondta,

„Ma éjjel kaptam egy hívást körülbelül 9 órakor, hogy a Kaiser fagyasztó elromlott, ezért mi lenne, ha az embereket beoltanánk még azelőtt, hogy hajnali 5:30-kor lejárna a dózisok szavatossága?”

Rövid időn belül összegyűltek az orvosok, az asszisztensek, valamint az oltást levezénylő önkéntesek és nővérek, de nem kellett sokat várniuk arra sem, hogy az igénylők is megjelenjenek a helyszínen.

A kórház parkolója pillanatok alatt megtelt, és olyan emberek is érkeztek, akik nem tartoztak bele a veszélyeztetett korcsoportba, ezért őket el kellett utasítaniuk, és haza kellett küldeniük az orvosoknak, mivel csak azok eshettek át a védőoltáson, akik 65 évnél idősebbek voltak.

Ez az eset is rávilágított arra, mennyire törékeny valójában a vakcinák disztribúciója és logisztikája, hiszen elég egy apró kis malőr, és máris komoly fennakadások keletkezhetnek. Egy vermonti klinikán korábban a takarítónő hibájából kellet a kukába dobni több száz oltóanyagot, Romániában pedig az asszisztens figyelmetlensége miatt landolt a szemetesben rengeteg fiolányi vakcina.

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.