Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Bill Gates megdöbbent, mikor megtudta, milyen történetek keringenek róla a neten

A Microsoft alapítója, Bill Gates az egyik legfőbb céltáblája a koronavírus körüli összeesküvés-elméleteknek, ő maga is meg van döbbenve attól, milyen történetek keringenek róla a neten.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A koronavírus elleni védőoltások több embert ölnek majd meg, mint a betegség maga – legalábbis a Facebookon terjedő összeesküvés-elméletek szerint. Ezen elméletek kiötlői szerint ezt a járványt néhány számító mágnás robbantotta ki, az egyik leggyakoribb név, amely feltűnik bennük, Bill Gatesé.

A Microsoft társalapítója a Reutersnek adott interjúban vallotta be, megdöbbentette, mennyi koronavírussal kapcsolatos elmélet terjeng róla és az Egyesült Államok legnagyobb nevű infektológusáról, Anthony Fauciról. Elmondta, szeretne a végére járni, mi az, ami ezeket az „őrült és gonosz” teóriákat elindítja: Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„Senki se jósolta volna meg előre, hogy én és Dr. Fauci ennyire jelentősek leszünk ezen gonosz összeesküvés-elméletek szempontjából. Ez nagyon meglep, de remélem elmúlik.”

Gates szerint a járvány miatti félelem és a közösségi médiahasználat folyamatos használata szülte ezeket a teóriákat, melyekben többek között arról van szó, hogy a Microsoft egykori feje alkotta meg a vírust, hogy profitáljon belőle, vagy hogy az oltással mikrochipeket juttasson az emberek szervezetébe, amikkel irányíthatja őket.

Mások szerint a túlnépesedést akarja a vírussal megoldani és azt is mondják, hogy a vakcina több embert öl majd meg, mint a betegség maga. Bill és Melinda Gates alapítványa eddig több, mint 250 millió dollárt adott a járvány elleni védekezésbe és 1,6 milliárdot a Gavinak, akik a szegényebb országokban segíti az oltási kampányt.

A WHO bejelentése ellenére, hogy állatról terjedt emberre a COVID-19, sokan azt hiszik, hogy ez csak hazugság és gyakran tettlegességig is eljut a dolog. Nagy-Britanniában 77 5G-tornyot gyújtottak eddig fel, de Európa többi részén, Oroszországban és az Egyesült Államokban is ért támadás az összeesküvés-elméletek hívői szerint a vírus terjesztésére használt tornyokat.

„Az emberek tényleg elhiszik az ilyesmit? Nagyon sokat kell ezek szerint megtanulnunk a következő évben, hogy megérthessük, hogyan változtatja ez meg az emberek viselkedését, és hogy hogyan lehet ezeket a károkat minimalizálni” – mondja Gates.