Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,24 Ft
Euró
391,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
62,280 $

Hivatalos: elfogyott a türelem, kirúgták Lampardot a Chelsea-től

A Chelsea hivatalosan is bejelentette, hogy meneszti edzői állásából a klublegendáját, aki igen rövid időt tölthetett el ebben a pozícióban.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Frank Lampardot minden idők egyik legjobb brit középpályásának tartják, aki a West Ham United neveltje volt, és profiként is ennél a csapatnál mutatkozhatott be. 1995 és 2001 között szolgálta hűen a nevelőklubját, még mielőtt a Chelsea játékosaként folytatta volna a pályafutását.

2001 és 2014 között több mint 400 meccsen lépett pályára a legendás klub mezében, és igazi ikon lett belőle. 2014-ben távozott, és egy kisebb kitérő során a Manchester Citynél rúgta a bőrt, de már nem tudott olyan meghatározó tag lenni, mint azelőtt. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Végül New Yorkban vezetett le egy hasonlóan rövid etap részeként, ami után 2018-ban a Derby County edzőjeként dolgozott. 2019-től kapta meg a lehetőséget arra, hogy az egykori csapatát irányítsa, és noha a második szezonjára egy jelentősebb átigazolási összeget kapott, amiből nem keveset költött el, nem hozta az eredményeket.

A vezetőség egy nagyon nehéz döntésről számolt be, de nem tehettek másképp, és hálásak azért az edzőjüknek, amit értük tett. Ugyanakkor az eredmények és a teljesítmény nem felelt meg a klub elvárásainak, így a mai nappal kezdődően megváltak Lampardtól.

Dárdai már ma visszatérhet a Herthához, a cél a kiesés elkerülése

Roman Abramovich, a tulajdonos szintén egy nagyon nehéz döntésről beszélt, már csak amiatt is, mert kiváló a kapcsolatuk egymással és mérhetetlenül tiszteli Lampardot. Egyelőre nem erősítették meg, hogy ki lesz az új edző, bár szinte biztosan Thomas Tuchel érkezik, akit a PSG-től rúgtak ki pár héttel ezelőtt 2018 után.

A következő forduló előtt a Chelsea csak a 9. helyet foglalja el az angol első osztályban, mindössze 29 ponttal a neve mellett, addig a listavezető Manchester United 40 egységgel várja a folytatást. Az egykori angol bajnoknak ugyanannyi pontja van, mint a két meccsel kevesebbet játszott Aston Villának, valamint az egy mérkőzéssel kevesebbet pályára lépett Southamptonnak.