Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,28 Ft
Euró
384,36 Ft
Font
451,21 Ft
Bitcoin
68,606 $

Középkori érméket és lándzsahegyeket próbált átcsempészni a határon egy férfi

A Bács-Kiskun megyei rendőrök vádemelést javasolnak egy szerb sofőr ellen, aki nagyjából 8,5 millió forint értékű régészeti leleteket szeretett volna Nyugat-Európába vinni.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A tompai közúti határátkelőhelyen 2019. június 9-én éjjel belépésre jelentkezett egy szerb állampolgár egy kisbusz sofőrjeként. Az akkor 36 éves férfi a vámvizsgálat során úgy nyilatkozott, hogy sem tiltott, sem vám- és adóköteles terméket nem szállít – írta a Police.hu.

A jármű átvizsgálása során azonban az ülések alól előkerült két papírdoboz, amelyben jelentős mennyiségű, régészeti leletnek látszó tárgy volt, amelyeket a rendőrök haladéktalanul lefoglaltak. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Az esettel összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el annak tisztázása érdekében, hogy a tárgyak milyen korból származnak, illetve mekkora értéket képviselhetnek.

Az igazságügyi szakértő véleménye alapján a lefoglalt tárgyak döntő többsége az őskortól a középkorig, valamint a korai újkorig terjedő időszakra jellemző, kisméretű használati és dísztárgy; az érmék, a gyűrűk, a lándzsahegyek, az edények és töredékei, továbbá a ruhadíszek – néhány hamisítvány kivételével – a régészeti leletek körébe tartoznak.

Az összességében közel nyolc és félmillió forintot érő leletegyüttest a sofőr megbízásból szállította, azokat nyugat-európai értékesítésre szánták. A szakértő azt is valószínűsítette, hogy a kincsek a Vajdaság területéről származhatnak, és azokra fémkeresés során bukkanhattak rá.

A szerb férfit a nyomozók védett kulturális javak körébe tartozó régészeti leletre elkövetett orgazdaság bűntettének gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.