Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,424 $

Hátborzongató videón, ahogy egy síelőt üldöz egy vérszomjas medve

Azt gondolhatnánk, hogy a síelő megijedt a hatalmas fenevadtól, azonban nem esett pánikba, hiszen tudta, mit kell ilyenkor tennie.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A sportolni vágyó fiatal férfinak egészen izgalmas napja lehetett, ugyanis szombaton egy óriási erdei ragadozó vette üldözőbe az egyik romániai pályán – írta a Digi24 hírportál.

A síelőre a felfelé haladó turisták szóltak rá, hogy siessen jobban, és ne nézzen hátra, mivel egy medve szalad utána, mindeközben természetesen mobiltelefonjaik kameráival rögzítették az incidenst. Soron kívül Négy csecsemőt találtak egy fagyasztóban, mégsem emelnek vádat az anya ellen

A felvételeken bár nem látni, hogy a medve végül elkapta-e a fiatal síelőt, a rendőrség szóvivője szerint személyi sérülés szerencsére nem történt. Mindez a férfi lélekjelenlétének köszönhető, ugyanis szándékosan ledobta a hátizsákját, mert sejtette, hogy ezzel elterelheti a medve figyelmét.

Szombaton egész Romániára kiadták a hatóságok a medvék jelenléte miatt eszközölt figyelmeztetést, ami viszont furcsa az egész történetben, hogy a sípályának a járványügyi korlátozások miatt elvileg zárva kellett volna tartania.

Múlt héten is történt egy hasonló eset, akkor egy medvebocs tévedt egy másik sípályára. A rendőrség szóvivője elmondta, idén kevesebb medvét kellett leterelniük a pályákról, azonban a veszély továbbra is fennáll.

A most felbukkanó állatot egyelőre keresik, ha pedig megtalálják a környéken, akkor valószínűleg szakemberek segítségével elszállíthatják egy biztonságosabb helyre.