Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

49 maffiatagot tartóztatott le az olasz rendőrség

Az olasz hatóságok hétfő este 49 embert vettek őrizetbe Calabriában, a ‘Ndrangheta maffia központjában.

...svg content...Lamezia Terme, 2021. január 13. A koronavírus-járvány miatt védõmaszkot viselõ csendõr, carabinieri az olaszországi szervezett bûnözés története második legnagyobb perének otthont adó különleges bunkerben, a dél-olaszországi Lamezia Termében 2021. január 13-án. Ezen a napon kezdõdik a világ legerõsebbnek tartott bûnszövetkezete, a calabriai maffia, a 'ndrangheta tagságával gyanúsított több mint 300 vádlott tárgyalása. MTI/AP/LaPresse/Valeria Ferraro
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az olasz hatóságok hétfő este 49 embert vettek őrizetbe Calabriában, a ‘Ndrangheta maffia központjában.

Az ANSA hírügynökség értesülései szerint az akció Messinában, Vibo Valentiában, Salernóban, Materában, Brindisiben, Tarantóban és két észak-olaszországi városban, Alessandriában és Paviában zajlott. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az elfogott maffiatagokat drogcsempészet, gyilkossági kísérletek, uzsoráztatás, illegális fegyvertartás és szavazatvásárlás megalapozott gyanúja miatt tartóztatták le.

A calabriai Rosarno polgármesterét és egyik tanácsosát, Giuseppe Idàt, illetve Domenico Scrivát házi őrizetbe vették, ugyanis kiderült, hogy 2016-ban a Pisano-klán segítségével kerültek a város élére.

Olaszország történetének legnagyobb maffiapere múlt héten kezdődött el Vibo Valentiában, csak a jelenléti ív felolvasása három órán keresztül tartott.

Közel 350 gengszternek kell felelnie tetteiért – ilyen nagyszabású bírósági perre az 1986-1992 közötti szicíliai Cosa Nostra ügye óta nem volt példa Európában.

A kontinens kokainkereskedelmét szabályozó ‘Ndrangheta bűnszervezet vette át a 90-es évek végén a szicíliai maffia helyét, rajtuk kívül még a Camorra számít jelentős gengszterbandának Olaszországban.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.