Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,05 Ft
Euró
391,02 Ft
Font
457,96 Ft
Bitcoin
62,771 $

Van, ahol azt gondolják, a koronavírus-vakcina démonokkal fertőzi meg a vérüket

Nagyon súlyos fejfájást okoz Dél-Afrika számára a koronavírussal kapcsolatos álhírek és összeesküvések jelentős szétterjedése, amely az ország oltási programját is hátráltatja.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Nagyon súlyos fejfájást okoz Dél-Afrika számára a koronavírussal kapcsolatos álhírek és összeesküvések jelentős szétterjedése, amely az ország oltási programját is hátráltatja.

Különösen nehéz a helyzet KwaZulu-Natal tartományban, ahol egészen hisztérikus hangulat uralkodott el a koronavírus-vakcinák miatt – írja a Daily Maverick. A tartományi kormány már megkezdett leszámolni az álhírekkel, azonban azok továbbra is prominensnek tekinthetők. Soron kívül Bőnyi iskolai késelés: a megkéselt lány túl van az életveszélyen

Egészen apokaliptikus teóriák is terjedőben vannak, mint például az, hogy a koronavírus-vakcinával „démonokkal” fertőzik meg az emberek vérét. A legnépszerűbb összeesküvés-elmélet azonban mégis az, hogy az 5G tornyok felelősek a koronavírus-járvány elterjedésért.

Mint az afrikai lap is írja, a problémát elsősorban az okozza, hogy nem magyarázták el megfelelően az országban a vakcinák működését és a vírus okait, ezért könnyen hisznek az emberek a különböző, bizonyíték nélküli, olykor kifejezetten veszélyes teóriákban.

A lap megszólaltatott több embert is, aki osztotta a véleményt, miszerint az 5G okozta a járvány, arra hivatkozva, hogy az ilyen technológiák által kibocsátott hullámok mindig is káros hatással voltak az ember szervezetére. Ennek azonban megvannak a valós következményei: már számos telefontornyot is megrongáltak a tartományban.

A vakcinák kapcsán is rengeteg a téveszme, a lapnak nyilatkozók nagy része nem volt teljesen elutasító, viszont többen elmondták, hogy a médiában rossz híreket hallottak a vakcináról (utalva ezzel a mellékhatásokra). Többeket megijesztett a súlyos allergiás reakciós esetek híradása, így eltántorodtak a vakcina beadásától.

A legvadabb változat itt is az volt, hogy démonokkal oltják be az embert a vakcina útján. Egy nyilatkozó még ki is emelte, hogy „úgy hallotta”, a vakcinákat olyan emberek készítik, akik tulajdonképpen sátánimádók vagy közel állnak sátánimádókhoz.

A lap is kihangsúlyozza ugyanakkor, hogy annak ellenére ilyen nagy az összeesküvés-elméletek rajongótábora, hogy egyébként KwaZulu-Natal tartomány meglehetősen súlyos járványkitöréssel küzd, az ország fertőzötteinek ötödét itt találták meg, és csak az elmúlt 24 órában közel 30 000 ember betegedett meg a tartományon belül.