Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Elhunyt Sas József

A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész, rendező és humorista, a hagyományos kabaré utolsó magyarországi képviselője 82 éves volt.

Budapest, 2011. május 16. Gálvölgyi Judit, Rodolfo lánya és Sas József humorista (b-j) áll Rodolfo (Gács Rezsõ) szoboravató ünnepségén, a Fõvárosi Nagycirkuszban. A bûvész 100. születésnapja alkalmából Kocsis András szobrász készítette a szobrot. MTI Fotó: Kallos Bea
Kult

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész, rendező és humorista, a hagyományos kabaré utolsó magyarországi képviselője 82 éves volt.

A Blikk információi szerint Sas József az óvintézkedések és a szabályok betartása ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt kórházba kellett szállítani, ahol heteken keresztül küzdöttek az életéért. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A humorista az egyik budapesti intézménybe került, ahol oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre kötni. Hozzátartozóival folyamatos kapcsolatban volt, ami nagyon jólesett a korábbi színházigazgatónak.

Rengetegen aggódtak kollégái közül is az egészségi állapotáért, hiszen 2019-ben súlyos agyvérzés miatt kellett kórházban tartózkodnia.

Sas József szervezet sajnos feladta a harcot a koronavírussal szemben, a humorista 82. életévében eltávozott az élők sorából.

Utoljára 2020 áprilisában adott egy nagyobb telefonos interjút az ATV-nek, amelyben elmondta, hogy a Sas Kabaré pályafutása legnézettebb műsora volt, egyúttal hozzátette, azt tervezi, ősszel újra színpadra fog állni:

„Száz évvel ezelőtt a színészt még a temető árkába temették. Ahhoz képest most jobb. Én azért tudok erről egyáltalán beszélni, mert ugyanolyan a sorsom, mint a kollégáimé. Egy az egyben ugyanaz. Tehát hiába csinálunk egy új darabot, azt majd talán novembertől tudjuk játszani. Merthogy csinálunk, az biztos! Mert nem bírjuk ki, hogy ne csináljunk egy újat, és a máról fog szólni.”

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.