Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Az elektromos autók túl lassúak a bűnözők elfogásához?

Több ország rendőrsége is nagyon sok pénzt költ az elektromos autókra, amik azonban még mindig túl lassúak a bűnözők elfogásához, így sokak szerint ez az egész kidobott pénz.

Most

A T-800-as

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elektromos autók korát éljük, melyek egyre inkább teret hódítanak. Nyilvánvalóan ez a jövő, és valamilyen módon már a jelen is, de még mindig sokat kell várnunk arra, hogy ez a technológia teljesen átvegye az irányítást, búcsút intvén a „régi” autóknak.

Az nyilvánvaló, hogy amit hosszú évekkel ezelőtt a sci-fikben láthattunk, immáron részben a valóság is. Az elektromos autók többségének azonban vannak nagyobb korlátai. Az egyik ilyen a sebesség, és természetesen az a tény, ha túl keményen nyomjuk, akkor a merülési idő hatványozottan felgyorsul. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az Egyesült Királyságban már legalább 1.5 millió fontot költöttek elektromos autókra. Közel 450 autóról beszélünk, ami nem kevés. Tették ezt annak érdekében, hogy a járművek megfeleljenek a kibocsátási céloknak, de egyik sem használható fel a bűnözők elfogására, mert egyszerűen lassúak.

A hivatalos rendőrségi jelentések szerint túl hosszú időbe telik az akkumulátorok feltöltése ahhoz, hogy rövid időn belül készen álljanak a gyors sebesség elérésére, és azt állítják, túl nagy a kockázata annak, hogy az akkumulátorok még a műszak vége előtt lemerülnek.

Ennek eredményeként az autók jelenleg csak korlátozott munkakörben teljesíthetnek szolgálatot, és a főnökök utaznak velük munkába. Ez pedig igen nagy luxus. A BMW i3 is a nulla kibocsátású járművek közé tartozik. Közben számos hatóság megtagadta azt, hogy elárulja, mennyit is költöttek ezekre az autókra, de maga a szám valószínűleg valóban meghaladja a 1.5 millió fontot.

A kérdéssel a Metro is külön foglalkozik, de még mindig sok az árnyalt rész, és az autók közül sok 2018-as verzió. A BMW i3 maximális sebessége így csak 200 km/óra. Mindez, ha nem lenne elég, néhány rendőr arra panaszkodott, hogy az autó nappali fénye problémát okoz a megfigyelések során.

A nagyvárosi rendőrség jelenleg 134 környezetbarát autóval rendelkezik. Az Unilad beszámolója szerint 2050-ig a teljes autóparkot zölddé akarják tenni. Az Egyesült Királyság, maga a brit kormány arra törekszik, hogy addigra teljesen kiszorítsa a káros anyagokat az autók használatával.

Most azonban a helyi erőknek több dízel autót kellett vásárolniuk, hogy megbirkózzanak a sebességgel, elismerve azt, hogy az elektromos járművek piaca még nem tart ott, hogy ilyen feladatokat is ellássanak vele.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.