Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Ezért választotta Szoboszlai Lipcsét a Premier League helyett

Szoboszlai Dominikért az Arsenal és a Tottenham is sorban állt, azonban ő a Lipcsét választotta. A klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff szerint azért, mert egy „egyértelmű tervet” tudtak mutatni neki.

Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Szoboszlai Dominikért az Arsenal és a Tottenham is sorban állt, azonban ő a Lipcsét választotta. A klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff szerint azért, mert egy „egyértelmű tervet” tudtak mutatni neki.

Egy fiatal futballistának nem sok jobb hely van Európában, mint a Red Bull Lepzig csapata. A 2020-as Bajnokok Ligája-elődöntősöknél Julian Nagelsmann személyében egy olyan edző van, akinek a fiatalok potenciáljának beteljesítése a specialitása, elég csak Marcel Sabitzer, Dayot Upamecano vagy épp Timo Werner fejlődését megnézni. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Szoboszlai decemberben jelentette be, hogy a testvércsapattól a Red Bull Salzburgtól Lipcsébe igazol és pontosan illik is abba a képbe, amit a Lipcse igazolásai során keres: Egy fiatal, szupertehetséges, nagy munkabírású játékos.

A magyar válogatott ifjú titánját a Premier League-be is csábította többek között az Everton, a Wolverhampton, a Liverpool és a Tottenham, de amint a Bundesliga egyik esélyese is a játékba lépett, nem volt kérdés, hova igazol.

A Sport Bild kérdésére Oliver Mintzlaff, a klub vezérigazgatója elmondta, szerinte miért őket választotta a félévig Ausztriában kilenc gólt és tizenegy gólpasszt termelő játékos:

„Domi azért minket választott, mert nagyon sokáig, keményen küzdöttünk érte. Egy komplett tervben tudtuk neki megmutatni, hogy mi a szándékunk vele. Elsősorban fiatal, tehetséges játékosokra összpontosítunk, ez a filozófia a nagyobb ligával, az ambícióival és az edző érdemeivel együtt elég volt, hogy meggyőzze.”

A 90Min értesülései szerint Szoboszlai az Arsenalt azért utasította el decemberben, mert nem tetszett neki az irány, amibe haladnak. Az Ágyúsok éppen aggasztó tempóban estek vissza a tabellán akkor, közelebb voltak a kiesőzónához, mint az európai kupaszerepléshez.

A cikk szerint Szoboszlai szerződésében van távozási záradék is, ugyanis a csapat elfogadja az „ugródeszka” szerepét. Amennyiben a nagyobb csapatok közül valaki később újra kopogtat, nem fognak Dominik elé állni.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.