Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,68 Ft
Font
452,59 Ft
Bitcoin
63,842 $

Nyolc hónap után ismét meghalt egy covid-beteg Kínában

Nagyon rég nem volt erre példa, de most Kína megerősítette, hogy koronavírus-haláleset történt az országban, miközben egyre inkább terjed az új mutáció.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Nagyon rég nem volt erre példa, de most Kína megerősítette, hogy koronavírus-haláleset történt az országban, miközben egyre inkább terjed az új mutáció.

A koronavírus új mutációja már Magyarországon is jelen van, de számos más országban is felütötte a fejét. Ezen mutáció különlegessége, hogy akár 70%-kal is gyorsabban képes terjedni, mint az eredeti koronavírus. Soron kívül Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

Kína közben bejelentette, hogy nyolc hónap elteltével egy újabb covid-halálesetet rögzítettek, ami egybeesik a régóta nem látott esetszámokkal, bár ezek még egy kisebb ország esetében is alacsonynak számítanának, nemhogy a monumentális ázsiai hatalomban.
Peking rendkívül szigorúan jár el a koronavírus-esetekben, és már nem egy több milliós várost zárt le emiatt.

A korlátozások ellenére az elmúlt héten növekedésnek indultak a számok, különösen északon. A CNA jelentése szerint az Országos Egészségügyi Bizottság csütörtökön további 138 fertőzésről számolt be. A bizottság közleményéből kiderül, hogy az új esetek közül 124 helyi fertőzés volt, amik közül 81-et a Pekinget körülvevő Hebei tartományban rögzítettek, addig 43-at Heilongjiang északkeleti tartományában jelentettek.

Az egészségügyi hatóságok a legutóbbi halálesetről egyelőre nem közöltek részleteket, kivéve azt, hogy Hebeiben történt, ahol a kormány több várost is zár alá helyezett. Az elmúlt héten egy tömeges tesztelési program indult a tartományokban, aminek következményeként még a tömegközlekedést is leállították.

Önsajnálatba süllyedhetett és elszigetelhette magát Trump a Fehér Házban

A hétmillió embernek otthont adó szomszédos Xingtai péntek óta szintén zár alatt van, akárcsak az ötmilliós lakosú Langfang városa. Heilongjiang szerdán rendkívüli állapotot hirdetett, és közölte a 37 millió lakósával, hogy ne hagyják el a tartományt, ha csak az nem feltétlenül szükséges.

Magyar Péter meglepő bejelentést tett, mégsem lesz ott pártja a megyei pártlistákon

A Tisza Párt alelnöke Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a tervekkel ellentétben a párt mégsem lesz ott a megyei pártlistákon.