Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Megvan a haditerve a Real Madridnak Mbappé leigazolására

A Real Madrid azzal számol, hogy több, mint százmillió eurót fognak keresni játékosok eladásából a nyáron. Kylian Mbappé bérét évi 21 millióra becsülik, így akár all-int mondhatnak, hogy megszerezzék az ifjú titánt.

Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Real Madrid azzal számol, hogy több, mint százmillió eurót fognak keresni játékosok eladásából a nyáron. Kylian Mbappé bérét évi 21 millióra becsülik, így akár all-int mondhatnak, hogy megszerezzék az ifjú titánt.

A Real Madridnál hamarosan elérkezik az igazság pillanata. A Királyi Gárda évek óta feni a fogát a PSG fiatal sztárjára, Kylian Mbappéra, akinek 2022-ben lejáró szerződése egyelőre nincs megújítva és júniusig nem is lesz, amennyiben pedig nem egyeznek meg az új menedzserrel, Mauricio Pochettinóval, szabad a pálya a Real előtt, írja az AS. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A madridiaknál pénzügyileg megvannak az alapok, még a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés ellenére is. Úgy számolnak, nyáron 100-150 millió euró is befolyhat többek között Isco, Bale és Marcelo eladásából, míg a maradékot hitelből finanszírozhatják – 328 millió eurós keretből szánnak költeni Mbappéra és úgy számolnak, jövőre ismét tele lehetnek már a stadionok.

Egyelőre senki sem tudja, mit fognak a PSG katari tulajdonosai kérni a Realtól Mbappéért. A legjobb esetben nem újítja meg a szerződését és ingyen csatlakozik hozzájuk jövő nyáron egy, az AS szerint 150 millió eurót érő szerződésért, a legrosszabb esetben a párizsi csapat legalább a Neymarért kifizetett 222 millió eurót fogja kérni – és aztán még a játékossal is meg kellene egyezniük.

Van más akadály is: Mbappé bérét úgy kell bekalkulálnia a csapatnak, hogy az ne szegje meg az Európai Számvevőszék szabályait, azaz, hogy az összes bér (nem csak a játékosoké) ne haladja meg a bevételeik 70%-át. Ezt Madridban az előző évtizedben 50% körül tudták tartani, azonban a válság miatt 72%-ra nőtt: 448 millió eurónyi bért fizetnek ki 770 alkalmazottuknak, bevételük pedig 617 millió az idei szezonban.

Amennyiben Mbappé a jelenlegi, évi 21 milliós bére mellett tart ki, több helyzet lehetséges. A Bale és Isco távozásával a jelenlegi helyzetben is ki tudják majd ezt fizetni (Ők ketten összesen 22 milliót keresnek), főleg, ha a következő szezontól valóban visszatérhetnek a nézők.

Az AS értesülései szerint éppen erre várva nem is igazán csapna le Mbappéra ebben a szezonban a Real, mivel amennyiben valóban stabilizálódnak a bevételek, jelenlegi alkalmazottaik fizetésén sem kell majd csökkenteniük ehhez ha várnak 2022-ig. A csapat stratégiájába – azaz, hogy az állam, vagy külföldi tőkések helyett a játékosok által generált bevétel viszi a hátán őket – a francia tökéletesen beleillik.