Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Hamarosan fény derülhet a megmagyarázhatatlan ufójelenségekre

Donald Trump decemberben írta alá a 2,3 billió dollárról szóló állami támogatási csomagot, a törvényjavaslat szerint pedig a hírszerző ügynökségeknek az aláírástól számított 180 napon belül meg kell osztaniuk a kongresszussal minden információt, melyet eddig megtudtak az ufókról.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Donald Trump decemberben írta alá a 2,3 billió dollárról szóló állami támogatási csomagot, a törvényjavaslat szerint pedig a hírszerző ügynökségeknek az aláírástól számított 180 napon belül meg kell osztaniuk a kongresszussal minden információt, melyet eddig megtudtak az ufókról.

Az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatójának és védelmi titkárának alig fél éve van arra, hogy a kongresszusnak, illetve a védelmi szolgálatok bizottságainak jelentést nyújtson be az „azonosítatlan légi jelenségekről”. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Ez a kikötés azt jelenti, hogy azok a feljegyzések és nyomozások, melyek eddig szigorúan bizalmasan voltak kezelve az FBI, az amerikai Tengerészeti Hírszerzési Hivatal, továbbá az Azonosítatlan Légi jelenségek Munkacsoportja által, most részletes jelentésben kell átadniuk a kongresszusnak.

A jelentésben kötelesek lesznek feltüntetni az összes jelenséget, az esetleges nemzetbiztonsági fenyegetéseket, továbbá fel kell mérniük, hogy esetlegesen állhat-e egy ellenséges ország a megmagyarázhatatlan jelenségek mögött.

A Pentagon tavaly áprilisban három rövid videót hozott nyilvánosságra, melyeken azonosítatlan repülő tárgyak láthatók, melyekről az amerikai haditengerészet is megállapította, hogy valódi felvételek. Az első videó még 2004-ben, a másik kettő pedig 2015-ben készült és mindegyik felvételen látszik, ahogy az infravörös kamerák azonosítatlan repülő tárgyak rendkívüli sebességgel való mozgását rögzítik az égen.

Tavaly augusztusban a Pentagon bejelentette, hogy egy munkacsoportot hoz létre az ügyek kivizsgálására, ugyanis mind a Pentagon, mind pedig a kongresszus aggodalmát fejezte ki az azonosítatlan repülő objektumok megjelenése miatt a katonai támaszpontok közelében. A Szenátus hírszerző bizottsága tavaly júniusban szavazta meg, hogy elkészüljön a nyilvános elemzés az azonosítatlan objektumokról.

Ez egyébként nem az első eset, hogy a Pentagon ismeretlen eredetű tárgyak után indít nyomozást, legutóbb ugyanis 2007 és 2012 között folyt egy vizsgálat hasonló események kapcsán, akkor azonban végül leállították a programot, arra hivatkozva, hogy sokkal komolyabb prioritású dolgokra kell fordítani a programra szánt összeget. A program korábbi vezetője, Luis Elizondo a CNN-nek akkor azt mondta, „nagyon meggyőző bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy nem vagyunk egyedül”.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.