Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,067 $

Megvan, hogy körülbelül mikor térhetnénk vissza a normális életünkhöz Magyarországon

Ehhez azonban arra van szükség, hogy a körülmények ne változzanak, és az oltás folyamatos legyen, majd ezt követően a jelenlegi korlátozások egy része megszűnhet, és visszatérhetünk azokhoz a szabályokhoz, amik az első hullám idején voltak érvényben.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Ehhez azonban arra van szükség, hogy a körülmények ne változzanak, és az oltás folyamatos legyen, majd ezt követően a jelenlegi korlátozások egy része megszűnhet, és visszatérhetünk azokhoz a szabályokhoz, amik az első hullám idején voltak érvényben.

Kásler Miklós miniszter az Életközelben című műsorban elmondta, Magyarországon is ki lehet alakítani a védettséget az oltásokkal, de ehhez az oltási folyamat időtartama alatt fent kell tartani a járványügyi intézkedéseket. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Hangsúlyozta, ha a járvány már lecseng az országban és az átoltottság is kellő mértékű – körülbelül 50%, vagy afölött –, akkor meg lehet szüntetni a járványügyi intézkedéseket. Erre azonban még várnunk kell.

Kásler kiemelte, a korábbi védőoltások már emberek százmillióit mentette meg a különböző betegségektől, és mindenkit szeretne megnyugtatni, hogy a magyar oltási rendszer ki van dolgozva, melynek alapját az jelenti, hogy milyen tempóban érkeznek a vakcinák.

A professzor szerint azonban ezt ők nem tudják befolyásolni, és emiatt is tárgyalnak az unión kívüli országokkal, mint például Kína, vagy Oroszország, de Izrael is a listán szerepel. „Ahogy elkezdődött az oltás, hirtelen megváltozott az emberek véleménye, és rendkívül nagy tömegekben kérik.” – mondta Kásler arról, hogy a vakcinák megérkezése előtt sokan nem akarták az oltást.

Müller Cecília értékelte az eddig beadott koronavírus elleni védőoltásokat

A szakember szerint, ha a körülmények nem változnak, néhány hónapon belül két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma, és visszatérhetnek az első hullám forgatókönyvéhez hasonló intézkedések.

Ez azt jelentené, hogy ismét lehetne kontakt kutatásokat végezni, ugyanúgy karanténba kerülnének a fertőzöttek, akikből addigra nagyon kevés lesz. „Tehát kézben lehet tartani, úgy mint a járvány első fázisában.”

Donald Trump visszatért arra a helyszínre, ahol meglőtték

Donald Trump most visszatért arra a helyszínre, ahol pár hónapja egy merénylő meg akarta ölni.