Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Szívritmuszavart okozott az új koronavírus-ellenszer, ezért leállították a tesztelését

A malária ellen már bevált antiszérum kísérletezése közben súlyos komplikációk léptek fel, amely miatt teljesen fel kellett függeszteni a kutatásokat.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Brazíliában a klorokin és hidroxin-klorokin-szulfát tartalmú hatóanyagokkal próbálkoztak volna 440 emberen, azonban a nagyobb dózisú betegek kezelésénél komoly problémákba ütköztek.

A kísérleteket végző orvosok észrevették, hogy több páciensnél kamrai tachycardiát és szabálytalan pulzust idéztek elő a gyógyszerek, amelynek következtében két ember sajnos életét is vesztette. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vizsgálat elindulása után pár nappal már jelentkeztek az első jelek. Még csak 81 beteg kapta meg a potenciális ellenszert, azonban többek esetében is megfigyelték a rendellenes szívveréseket, emiatt pedig idő előtt abba kellett hagyniuk a további kísérletezéseket.

Közleményük szerint a malária gyógyításánál használatos anyagnak nem várt mellékhatásai léptek fel, így egyáltalán nem ajánlják alkalmazásra a koronavírussal küzdő betegek ellátásánál.

A Newsweek információi szerint nemcsak Brazíliában, hanem Franciaországban is kipróbálták a szert, viszont kezelés után hasonlóan szívritmuszavart tapasztaltak a páciensnél, ezért azonnal befejezték a kísérletezést.

Egyelőre úgy tűnik, hogy sokkal több negatív hatással rendelkezik a klorokin, ezért még várnunk kell a valós ellenszerre vagy vakcinára. Az orvosok és a kutatók elmondása alapján leghamarabb év végére készülhet el a koronavírus elleni védőoltás, azonban egyes jóslatok szerint az ellenszérumra még sokkal tovább kell várnunk.

Közben a kutatók figyelmeztettek, hogy az óvintézkedések akár évekig is tarthatnak:

https://liner.hu/amerikai-tudosok-szerint-akar-ket-evig-is-szukseg-lehet-a-tarsadalmi-tavolsagtartasra/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.