Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,30 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
452,77 Ft
Bitcoin
63,536 $

Változás történt a világ leggazdagabb emberének személyében

A Tesla részvényeinek csütörtöki 4,8 százalékos emelkedése eredményezte, hogy Elon Musk elnyerte Jeff Bezostól a világ leggazdagabb embere címét a Bloomberg listája alapján.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tesla részvényeinek csütörtöki 4,8 százalékos emelkedése eredményezte, hogy Elon Musk elnyerte Jeff Bezostól a világ leggazdagabb embere címét a Bloomberg listája alapján.

A techguru nettó vagyona így 188,5 milliárd dollárra rúg, ezzel megelőzve Jeff Bezost, aki 2017 októbere óta volt az első helyen. A SpaceX vezérigazgatójaként Musk még így is Bezos vetélytársa a privát űrversenyben, aki a Blue Origin vállalat tulajdonosa. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Elon Musk életében elképesztő mérföldkő érkezett el, ugyanis az elmúlt 12 hónapban 150 milliárd dollárral emelkedett vagyona, mely nagy valószínűséggel a világ leggyorsabb ütemű vagyonosodása. A Tesla árfolyama 743 százalékkal növekedett az elmúlt évben, így a vállalat most kiemelkedő szerepet játszik az autóiparban – írja az Al Jazeera.

Azért is jelentős a Tesla részvényeinek szárnyalása, mert a vállalat összesen félmillió autót gyártott le tavaly, ami csak töredéke a Ford Motor Company vagy a General Motors termelési mutatóinak. Musk több szempontból is profitált a Tesla szárnyalásából, az autógyárban meglévő 20 százalékos részesedése így 42 milliárd dollár nem realizált árfolyam-nyereséget hozott a techgurunak.

Elon Musk elképesztő vagyonáról csak annyit mondott, nem igazán érdekli, ugyanis egyetlen célja hihetetlen vagyonával, hogy felgyorsítsa az emberiség lehetőségeit az űrutazásra és a Marson való letelepedésre.

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.