Elon Musk is beáll a gyártósorra, hogy segítsen a Tesla munkásainak

not image

Kulcsár Péter

2020. május 9. - 13:35

A dél-afrikai mágnás azután döntött így, hogy a vállalat megkapta az engedélyt az újranyitáshoz.

A Tesla gyárait nemrég a “nem nélkülözhetetlen” kategóriába sorolták, emiatt pedig az üzem részlegei le kellett, hogy álljanak. Nemrég azonban érkeztek a jó hírek, miszerint az önjáró villamos autóiról elhíresült cég alkalmazottainak 30%-a visszatérhet a munkahelyére.

A CNBC információi szerint a Tesla amerikai gyárának dolgozói hivatalos e-mailekben tudták meg, hogy ismét munkába állhatnak.

“Newsom kormányzó mai rendelete alapján beleegyezett a kaliforniai üzemünk kinyitásába, ezért Fremontban holnap délután újraindítjuk a termelést”, írta Elon Musk az egyik e-mailben.

A vezérigazgató hozzátette,

“Ott leszek a gyártósorok mellett, segíteni fogok, ahogy csak tudok.”

Elon Musk és Claire “Grimes” Boucher közös gyermekének születése után egy nappal érkezett Gavin Newsom kormányzó bejelentése, aki csütörtökön jóváhagyta a Tesla üzemének újranyitására irányuló kérelmet.

Ez a hirtelen lazítás azonban nem írja felül a szigorú, az állam területén jelenleg is érvényben lévő rendeleteket, ezért továbbra sem világos, jogilag mennyire volt helyes döntés a fremonti gyár újranyitása, mivel az otthonmaradási és távolságtartási rendeletek betartását az esetükben nehéz lesz ellenőrizni.

Elon Musk elmondta, a cég nem fogja megbüntetni azokat, akik nem térnek vissza az állásukba:

“Ha kényelmetlenül érzitek magatokat, akkor nem kell visszajönnötök a munkába, erre senki sem kötelezhet titeket. Ezek most nagyon nehéz idők, szóval nagyon szépen köszönöm, hogy a kemény munkátokkal hozzájárultok a Tesla sikerességéhez!”

A hosszabb céges körlevélben a Tesla vezetői részletesen leírták az újranyitással kapcsolatos hosszú távú stratégiájukat. Minden dolgozót, aki megszegi ezeket az egyezményeket és protokollokat, fizetés nélküli kényszerszabadságra küldhetnek.

Közben a Tesla fejese tovább borzolta a kedélyeket:

https://liner.hu/ugy-tunik-elon-musk-komolyan-gondolta-nehany-nappali-ezelotti-twitter-bejegyzeseit/