Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Csökkent a hazai újautó-piac forgalma 2020-ban

A DataHouse által elvégzett összesítő statisztikák alapján tavaly 130 431 importált gépkocsi került forgalomba Magyarországon, ami az előző évhez képest 17 százalékos visszaesésként értékelhető.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A DataHouse által elvégzett összesítő statisztikák alapján tavaly 130 431 importált gépkocsi került forgalomba Magyarországon, ami az előző évhez képest 17 százalékos visszaesésként értékelhető.

Az importált márkák közül a legnépszerűbb a Volkswagen volt 12 százalékos részesedéssel, második helyen az Opel található 10 százalékkal, a harmadikon pedig a Ford 9 százalékkal. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A koronavírus-járvány következtében eszközölt tavaszi lezárások miatt jelentősen csökkent az új autók kínálata, és a vásárlók is óvatosabban nyúltak a megtakarított pénzükhöz – írta az Infostart hírportál. 2020 első félévében Magyarországon 16,8 százalékkal több használt autót helyeztek forgalomba, mint újat.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu portál vezérigazgatója elmondta, a második félévben már nem korlátozták sem az autógyárak, sem az autószalonok működését, így ismét fellendülhetett a piac:

„A tavasszal elmaradt újautó-vásárlások egy része így ősszel megvalósulhatott, ezt a kereskedők aktív promóciókkal is ösztönözték. Eközben a határok szeptemberi lezárása a tavaszihoz hasonló módon gátolta a használt autók magánimportját, és nem segítette a használt-importőrök helyzetét a vizsgabázisokon egy hónapnál is hosszabbra duzzadt várakozási idő sem.”

Az év végére az újautó-piac behozta a lemaradását, és a 130 431 import használt autó mellett 128 031 új személygépkocsit is forgalomba helyeztek. Az elemzők szerint 2021-re csakis abban az esetben javulhat a helyzet, ha a koronavírus elleni vakcina hatásosnak bizonyul, és a gazdaságot újranyitják a kormányok.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.