Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
62,634 $

Novák Katalin ismertette a 13. havi nyugdíj részleteit

A saját Facebook-oldalán közzétett szombati videóban Novák Katalain családokért felelős tárca nélküli miniszter is bejelentette, hogy idéntől megkezdik a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését.

Budapest, 2020. november 2. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter beszédet mond az Idõsek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. november 2-án. Novák Katalin közölte, hogy a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetõségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A saját Facebook-oldalán közzétett szombati videóban Novák Katalain családokért felelős tárca nélküli miniszter is bejelentette, hogy idéntől megkezdik a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését.

A kormány már az év első felében bejelentette, hogy 2021-től újra lesz tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországon, mely a múltban és a jelenben is komoly vitákat szőtt. Ez hazánkban négy lépcsőben fog megtörténni: 2021-től egyheti plusz nyugdíjat kapnak az idősek, majd 2022-től kéthetit, és végül 2024-re érjük el, hogy a nyugdíjasok egy teljes hónapnyi plusz nyugdíjat kapjanak. Soron kívül Kórházba kellett szállítani a DK-s képviselőjelöltet, akit vasárnap megtámadtak Jászapátiban

Novák Katalin miniszter pedig most bejelentette, a kormány vállalja, hogy mindig a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzésére fognak törekedni, vagyis mindig a tervezett infláció mértékével fogják emelni a nyugdíjakat. Ez idén január 1-jétől 3 százalékos emelkedést jelent, és amennyiben nagyobb lesz az infláció, korrigálni fogják az emelést.

Novák a kormány méltatása mellett elmondta azt is, hogy a nyugdíjprémiumot nem érinti a tizenharmadik havi nyugdíj, vagyis ezt továbbra is ki fogják osztani. Az első heti nyugdíj 2021. februárjában kerül kiosztásra, és mint mondta, az intézkedés nagyjából 2.5 millió embert fog érinteni Magyarországon.

Halállistája is volt a hatodikos lánynak, aki szívtájékon szúrta diáktársát Bőnyben

Újabb meghökkentő részletekre derült fény a hétfői iskolai késelés kapcsán.