Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,52 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,62 Ft
Bitcoin
59,341 $

Élő adásban robbantottak és lövöldöztek, amikor az új jemeni kormány landolt a repülőtéren

Nagyobb káosz alakult ki a hangos robbanás és lövöldözés miatt, közvetlen azután, hogy Jemen új kormánya leszállt az Adeni Nemzetközi Repülőtéren.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Nagyobb káosz alakult ki a hangos robbanás és lövöldözés miatt, közvetlen azután, hogy Jemen új kormánya leszállt az Adeni Nemzetközi Repülőtéren.

Az RT is beszámolt a helyszínen történtekről, amikor hirtelen egy robbanás rázta meg a tömeget. Épp az új kormányt köszöntötték volna, majd nem sokkal később lövéseket lehetett hallani. A helyi felvételeken láthatóak és hallhatóak a kaotikus jelenetek. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Egy operatőr rögzítette az eseményeket, miközben az emberek békésen hagyták el az őket szállító repülőgépet a lépcsőn. A robbanás és a lövéshangok után pánik lett úrrá a repülőtéren, és mindenki menekülni kezdett.

A Reuters beszámolója szerint a kabinet tagjainak nem esett bántódásuk, köztük Maeen Abdulmalik miniszterelnökkel. Röviddel ezután az elnöki palotába menekítették őket. Az Al Jazeera jelentése szerint az áldozatok számát egyelőre nem erősítették meg, de a források szerint a robbanások hatalmasak voltak.

A Reuters hírügynökség biztonsági forrásai elmondták, a támadásban legkevesebb öt ember meghalt, és többen megsérültek. Az AFP tudósítója, aki a helyszínen tartózkodott, két robbanást halott. „Legalább két robbanás hallatszott, amikor a kabinet tagjai elhagyták a repülőgépet.”

Meggyilkoltak egy hondurasi környezetvédelmi aktivistát

A 24 fős kabinet tagjai valószínűleg mind sértetlenek maradt, és pillanatnyilag nem ismertek az áldozatok, ahogyan a támadók kiléte sem.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.