Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Földrengés volt Magyarországon, pánikhangulat alakult ki országszerte

Zágrábtól délre a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés alakult ki, melynek utóhatásait még Budapesten is érzékelni lehetett.

Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Zágrábtól délre a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés alakult ki, melynek utóhatásait még Budapesten is érzékelni lehetett.

Az Index.hu hírportál információi alapján a főváros nyolcemeletes házaiban megmozdultak a csillárok, és a talaj több másodpercig imbolygott. Balatonföldváron az emberek az ijedtségtől az utcára rohantak, Pécsen pedig evakuálták az egyik áruházat, mert elkezdett remegni a föld. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Solton, Szolnokon, Cegléden és Pápán is inogtak a szekrények, a karácsonyfák és a polcok, valamint a faliképek. Balatonfenyvesen szintén érezni lehetett a földrengést, ami bár nem tartott hosszú ideig, meglepően erőteljesnek bizonyult.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője egyelőre nem tudta megmondani, honnan származhat a földrengés epicentruma. Az USA Geológiai Intézetének jelentése szerint egy 6,4-es erősségű földrengés állhat a történések mögött, ami a horvátországi Petrinja településnél volt körülbelül 10 kilométerrel a föld alatt.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.