Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,36 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,50 Ft
Bitcoin
64,278 $

Hiába azonosították a nashville-i bombázás elkövetőjét, folytatódik a nyomozás

Miután a szövetségiek azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét, most a gyanúsított indítékát próbálják feltérképezni, ugyanis a robbanás több belvárosi épületet tönkretett és három ember megsérült.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a szövetségiek azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét, most a gyanúsított indítékát próbálják feltérképezni, ugyanis a robbanás több belvárosi épületet tönkretett és három ember megsérült.

Vasárnap hozták nyilvánosságra a nashville-i robbantás elkövetőjének személyét, a hírek szerint a merénylő a 63 éves Anthony Quinn Warner, aki meghalt a robbanás következtében, indítéka azonban továbbra is rejtély. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Doug Korneski, az FBI nyomozója úgy nyilatkozott, az indíték meghatározása egyelőre várat magára, ugyanis a nyomozás sokrétű és az elkövető halála miatt nehezebb feladat lesz kideríteni a robbantás célját.

Néhány nap alatt több száz hívás érkezett az esettel kapcsolatban a helyi hatóságokhoz, azonban egyelőre senki sem tudott konkrét információval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy mi késztette a férfit a robbantásra – írja az AP News.

Továbbra is kérdéses, hogy Warner milyen okból választotta ki a robbantás helyszínét, ugyanis a bomba hatalmas pusztítást okozott az AT&T szolgáltató épületében, mely fennakadásokat okozott a mobil-, illetve a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

Az igazságügyi szakértők elemzik a robbanás helyszínéről gyűjtött bizonyítékokat, továbbá megpróbálják beazonosítani a robbanóanyagok alkotóelemeit. A nyomozók már felkeresték Warner ismerőseit, hogy képet alkothassanak arról, mi motiválta a férfit a robbantásra.

A merénylet karácsony napján, pénteken hajnalban történt, mikor egy parkoló lakóautó felrobbant, a gépjárműből pedig egy hangfelvétel játszottak le, mely a bomba robbanására figyelmeztette a járókelőket. Továbbra is rejtély, hogy közvetlenül a robbanás előtt miért váltott át a felvétel Petula Clark 1964-es “Downtown” slágerére.

A hivatalos információk szerint, Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, valamint számítástechnikával is foglalkozott egy nashville-i ingatlanirodánál. A felrobbant lakóautóról kiderült, hogy Warner nevén volt, így a hatóságok egyelőre kizárják, hogy bárki más is részt vett volna a robbantásban.

Nagy Márton szerint Magyarország az űripar egyik meghatározó szereplője lehet

A nemzetgazdasági miniszter szerint minden adott ehhez.