Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,47 Ft
Euró
397,16 Ft
Font
477,41 Ft
Bitcoin
63,688 $

Felcsúton vallották be a legtöbb tőkejövedelmet Magyarországon

A NAV 2019-es adatai alapján összesen 304 830 magánszemély vallott be osztalékból, árfolyamnyereségből és egyéb forrásokból származó tőkejövedelmet.

Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A NAV 2019-es adatai alapján összesen 304 830 magánszemély vallott be osztalékból, árfolyamnyereségből és egyéb forrásokból származó tőkejövedelmet.

Az Infostart híradásából kiderült, hogy a legnagyobb Bács-Kiskun megye részesedése volt 6,8 százalékkal, a legkisebb értékeket pedig Nógrád megyében mérték 0,6 százalékkal. A tőkések esetében szintén Bács-Kiskun, valamint Hajdú-Bihar megye áll az élen 5 százalékkal, Tolna megyében viszont csupán 2 százalék az arányuk. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

A legmagasabb egy bevallóra jutó tőkejövedelmet Felcsúton regisztrálták 472,4 millió forinttal. A községben egyébként összesen 30,7 milliárd forintnyi tőkejövedelem keletkezett a NAV tavalyi statisztikái szerint.

A fővárosban és a megyeközpontokban él a tőkések legnagyobb része, mintegy 45 százaléka. A GKI közleményéből megtudhattuk, hogy Budapesten az egy tőkésre jutó tőkejövedelem kiugróan magasra, átlagosan 8,2 millióra nőtt. A városrészek szerinti megoszlásban a XII. kerület vezet fejenként 16,7 millió forinttal.

A megyei jogú városok közül Győrben 6,9, Kecskeméten 5,9, Érden, Székesfehérváron és Debrecenben 5,5 millió forint, Salgótarjánban azonban csupán 2 millió forintra rúgott az egy főre eső átlagos tőkejövedelem.

Orbán Viktor egyetlen mondattal rakta helyre Gyurcsány Ferencet

Orbán Viktornak nem volt szüksége többre egy mondatnál azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalt, majd elvették tőle a szót.

Betelt a pohár a Microsoftnál: aki nem frissít, pórul járhat

Nem vár tovább a világ legnagyobb számítástechnikai cége: az egyik legtöbbet használt programot teszik elérhetetlenné azok számára, akik még mindig kiikszelik a frissítési figyelmeztetéseket.