Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,61 Ft
Euró
387,42 Ft
Font
450,28 Ft
Bitcoin
61,396 $

Müller Cecília megerősítette, az új mutáns vírust még nem detektálták Magyarországon, de…

Egyelőre nincs szó arról, hogy Magyarországon is jelen lenne az új mutáció, mely sokkal nagyobb mértékben képes terjedni, mint a koronavírus első verziói.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egyelőre nincs szó arról, hogy Magyarországon is jelen lenne az új mutáció, mely sokkal nagyobb mértékben képes terjedni, mint a koronavírus első verziói.

Az operatív törzs sajtóeseményén feltették a kérdést, mennyi az esély arra, hogy Magyarországon is felbukkan a koronavírus új mutációja, ami Nagy-Britanniában kezdett el terjedni, és emiatt már számos ország vezetett be azonnali korlátozásokat a repülőtereken. Soron kívül Elbocsáthatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel

„Sajnos soha nem zárható ki az, hogy egy vírus bejusson Magyarországra, hiszen a kórokozók nem respektálják az országhatárokat.” – hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos a hét legelső ilyen sajtótájékoztatóján.

Müller megjegyezte, ezt a mutáns variánst Magyarországon egyelőre nem detektálták, bár hozzátette, nem zárható ki egy kórokozó megjelenése az országban. „Mindenképpen azon vagyunk, hogy ezzel az intézkedéssel ezt megakadályozzuk.”

A szakemberasszony elmondta, amit eddig tudnak az új mutációról, az az, hogy sokkal gyorsabban terjed, mint az új koronavírus eredeti formája. „Körülbelül duplája az úgynevezett reprodukciós ráta képessége.”

Hivatalos: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

Elsősorban fiatalok között terjed ez a mutáns formula, ugyanakkor nem zajlik súlyosabban a betegség a hagyományos, ismert koronavírusnál. Miután sokkal többeket tud megfertőzni, igen veszélyes lehet.

Azzal pedig, hogy sok fiatalt fertőzhet meg az új mutáció, a kockázati csoportban lévők nagyobb veszélynek lehetnek kitéve. „Ebben látjuk a fő veszélyt, ezért akarjuk megakadályozni a Magyarországra való bejutását.”

Az antidepresszánsok újabb negatív hatására derült fény, hőségben okozhatnak gondot

Egyes készítmények kimondottan kellemetlen tüneteket okozhatnak a melegebb hónapokban.

Nagyon jó minőségű eperre és remek szezonra számíthatunk idén

A szakember szerint jó termés várható idén szamócából itthon, ezen a héten pedig a szedd magad akciók is megkezdődnek az országban.