Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Legkevesebb több mint tíz embert ölt meg a magát felrobbantó öngyilkos merénylő a tömegben

Nemrég Szomáliában is lecsapatott az egyik terrorszervezet embere, aki legkevesebb több mint tíz embert ölt meg azzal, hogy felrobbantotta magát a tömegben.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Nemrég Szomáliában is lecsapatott az egyik terrorszervezet embere, aki legkevesebb több mint tíz embert ölt meg azzal, hogy felrobbantotta magát a tömegben.

A France24 beszámolója szerint pénteken legkevesebb több mint tíz ember vesztette életét Szomália félig autonóm államában, Galmudugban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az egyik nyilvános eseményen. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Mohamed Hussein Roble miniszterelnök épp úton volt, hogy beszédet tartson a közép-szomáliai város, Galkayo egyik stadionjában, ahol sok lakos és biztonsági erő gyűlt össze, hogy üdvözöljék őt, közvetlen a robbantás előtt.

A több mint tíz áldozat között három magas rangú katonai tisztviselő is volt. Katona- és civil áldozata is van a merényletnek. A jelentések szerint a súlyos sérülések miatt tovább nőhet az áldozatok száma.

Szomália al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista csoportja felelősséget vállalt a támadásért, és egyértelművé tette, hogy „a városba látogató hitehagyott miniszterelnök volt a célpont. A meggyilkoltak között volt az al Shabaab katonai műveleteinek szóvivője, Abdiasis Abu Musab is.

Egy jelentésben azt állítják, hogy Észak-Korea atombombát épít

Az egyik szemtanú a Reuters kérdésére elmondta, hogy a robbanás előtt hatalmas tömeg gyűlt össze a stadionban. Ő személy szerint hét halottat számolt, köztük katonákkal és civilekkel. Emellett több mint egy tucat sérültet is látott.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.