Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Valódi játékosokkal szervez jótékonysági FIFA20 tornát az EA

Az EA Sports bejelentette, hogy olyan FIFA20 tornát szerveznek, melynek keretében adományokat gyűjtenek olyan alapítványoknak, amelyek a koronavírus következtében gyászoló, vagy emiatt bajba jutott embereken segítenek.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A tornát, ami a „Stay and Play Cup” nevet viseli az EA hivatalos Twitch csatornáján élőben is nyomon követhetjük majd, ahol látni fogjuk, ahogy a játékosok egymásnak feszülnek a Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Real Madrid vagy épp a Manchester City csapatának irányításával.

A dolog pikantériáját pedig az adja, hogy a való életben is híres labdarúgók állnak, illetve ülnek majd a kontroller mögött, többek között a Manchester City védője, Benjamin Mendy, és a Liverpool fiatal tehetsége, Trent Alexander-Arnold is. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Nem ez az első labdarugó e-sport esemény, ami nagyobb figyelmet kapott: a múlt hét folyamán játszott már egymással Michail Antonio (West Ham) és Ryan Sessegnon (Tottenham) is, az a küzdelem végül Sessegnon győzelmét hozta. A La Liga szintén tartott egy FIFA tornát, ahol a Real Madrid játékosa, Marco Asensio nyert a csapat nevében, miközben 140 ezer eurónyi adományt gyűjtöttek különböző alapítványok számára.

Az EA elárulta, hogy abban reménykednek, ez a torna inspirálja majd az embereket, hogy „egyesüljenek a családjukkal és a barátaikkal a játékon keresztül” ezekben a nehéz időkben. Bejelentették azt is, hogy egymillió dollárt adományoznak a Global Giving Coronavirus Relief Fund nevű alapba, amin keresztül a kifejezetten nehéz helyzetbe jutott közösségeket segítik.