Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

Egyelőre egyenletesen oszlik el a forgalom az idősek idősávjának felfüggesztése után

Úgy tűnik, hogy jó ötlet volt a vásárlási idősáv megszüntetése, a rendelet érvénybe lépése óta ugyanis egyenletesebben zajlik a forgalom a hazai üzletekben.

...svg content...Budapest, 2020. november 24. Idős vásárlók egy üzlet előtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így ettől a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti időszakban vásárlási idősávot kapnak az idősek. Ebben az időintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Úgy tűnik, hogy jó ötlet volt a vásárlási idősáv megszüntetése, a rendelet érvénybe lépése óta ugyanis egyenletesebben zajlik a forgalom a hazai üzletekben.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, az idősáv felfüggesztésével a kormány jókor, jól döntött, és minden korosztály védettebbé vált – számolt be róla az Infostart hírportál. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára közölte, az idősáv feloldása lényegében egy gordiuszi csomót vágott át, ugyanis december 12-én, szombaton a jövő csütörtökre eső december 24-ét dolgoztuk le, ezért sok kereskedő bizonytalan volt, hogy reggel 8 órától 10-ig, vagy 9-től 11-ig szükséges-e biztosítaniuk a 65 év felettiek idősávját.

Kiderült, hogy a vásárlók és a kereskedelmi dolgozók egyaránt nyugodtabbak a kétórás időablakok kivezetésével. Mindenki könnyebben veszi tudomásul, hogy a kijárási tilalom miatt este hétig el kell hagyni az áruházakat és a bevásárlóközpontokat.

Az előzetes becslések alapján a forgalom az előző évekhez képest hasonló lehet idén is, így arra lehet számítani, hogy a 2019-es 600 milliárd forintos profittal egyenértékű bevételt termelhetnek 2020-ban az élelmiszerboltok.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.