Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
62,898 $

Felújított, színes HD felvételen, ahogy a szovjetek ledobják az atombombájukat 1951-ben

Egy nem mindennapi felvétel, melynek középpontjában az egykori Szovjetunió és az atombombateszt szerepel.

Kult

A T-800-as

Szerkesztő

Egy nem mindennapi felvétel, melynek középpontjában az egykori Szovjetunió és az atombombateszt szerepel.

Sok évtizedekkel ezelőtt több atombombatesztet is végrehajtottak, köztük például a szovjetekkel, akiktől erősen tartottak az amerikaiak. Akkoriban ezek az erőfitogtatások igen nagy félelmet keltettek az emberekben. Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

Senkinek sem kell magyaráznunk, hogy egy atombomba mekkora károkat tud okozni egy adott országnak, beleértve a környező területeket. Embereik millió féltek attól, hogy atomháború veszi kezdetét.

Ez volt a kémkedések egyik legemlékezetesebb kora, ami pár esztendővel a második világháború után vette kezdetét. Ebből a szovjetek is kivették a részüket, és közben saját atombombákat fejlesztettek.

Az „atomicarchive” YouTube csatornáján egy 1951-es felvételre bukkantunk, amin az RDS-3 Marya/J oe-3 tesztelése zajlott. Ez volt az ország által fejlesztett harmadik atombomba, amin sokat dolgoztak a mérnökök.

Így rombolja szét a járműveket egy atomfegyver lökéshulláma: borzasztó – videóval

1951. október 18-án tesztelték, melynek Szemipalatyinszk adott helyszínt. Nem mellesleg ez volt az első levegőből ledobott bombateszt. Az atombombát egy Tu-4 típusú repülőgéppel vitték fel tíz kilométer magasra, és azt végül onnan is dobták le.

380 méterrel a talaj felett robbantották fel. A felvételek önmagukért beszélnek, hogy a szerkezet mekkora pusztító erővel is bírt. Az amerikai kódnéven hívott Joe-3 hatóereje megközelítőleg 42 kilotonna volt.

Az RDSZ-1, vagyis az első szovjet atombomba körülbelül fele ekkora erővel bírt. Ez is alátámasztja azt, hogy mekkorát fejlődött a technika, de éles körülmények között, ellenség ellen soha nem használták.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

100 ember letartóztatásával végződött egy palesztin-párti tüntetés Bostonban

Mintegy 100 személyt vettek őrizetbe a hatóságok egy palesztinbarát tüntetésen egy bostoni egyetemen, miközben a gázai konfliktus elleni tiltakozások egyre intenzívebbé válnak az amerikai egyetemeken.