Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Két nagyobb magyarországi beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere két bajor vállalattal is meg tudott állapodni a kormány nevében, ami újabb beruházásokat fogj jelenteni az ország számára.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere két bajor vállalattal is meg tudott állapodni a kormány nevében, ami újabb beruházásokat fogj jelenteni az ország számára.

A Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, és már most is 4000 embernek ad munkát Magyarországon. Mai megállapodásunk nyomán a vállalat egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amihez a kormány 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít – adta híról Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán keresztül. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Mindez azt jelenti, hogy a vállalat összesen 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben. Külön jelentőséget ad a megállapodásnak, hogy a jászberényi fejlesztés nyomán azok a családok kapnak új munkalehetőséget, akik az Electrolux kapacitás leépítése miatta nehéz helyzetbe kerültek a térségben – tette hozzá a miniszter.

Másik megállapodásunk a Knaus Tabberttel köttetett, ami Európa vezető lakókocsi és lakóautó gyártója. A vállalat évente több mint 8000 lakókocsit gyárt le a Nógrád megyei Nagyorosziban, és most egy 1,3 milliárd forintos fejlesztés keretében növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is. Ehhez a beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amiért cserébe vállalat 400 magyar munkahely védelmére ad garanciát a világjárvány közepén – derül ki a közleményből.

Újabb csoportok számára vált ingyenessé a közlekedés Magyarországon a koronavírus miatt

Ezek a megállapodások mind megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait. A német tartományok közül Bajorország az első számú gazdasági partnerünk, ahonnan a második legtöbb beruházás érkezik Magyarországra – zárta le Szijjártó.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.