Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

90 ezer forinttal nő az alapfizetés a Mercedes kecskeméti gyárában a következő két évben

A Mercedes és az érdekképviseleti szervezetek között lezárultak azok a tárgyalások, amiknek a végén megszülethetett a kétéves bérmegállapodás.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Mercedes és az érdekképviseleti szervezetek között lezárultak azok a tárgyalások, amiknek a végén megszülethetett a kétéves bérmegállapodás.

Kétéves bérmegállapodással zárultak az egyeztetések a Mercedes és az érdekképviseleti szervezetek között, amelynek értelmében 90 ezer forinttal nő az alapfizetés a következő két évben a kecskeméti gyárban – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az MTI-vel szombaton. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Az MTI kérdésére tájékoztattak: a tárgyalásokat követően a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a VASAS Szakszervezeti Szövetséggel és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) aláírta a következő két évre vonatkozó bérmegállapodást. Mint írták: ennek eredményeként valamennyi érintett fél számára elfogadható megállapodás és jó kompromisszum született.

A bértárgyalásban résztvevő felek az alapbér lépcsőzetes, fix mértékű emeléséről állapodtak meg, amely 2021. április 1-jétől kezdődően összesen 90 ezer forintos bruttó béremelést jelent a következő két év folyamán.

A jelenleg érvényben lévő munkaidőkeret az év végével lezárul. Ezzel a mínusz órákat törlik, a plusz órákat pedig a törvényi előírásoknak megfelelően kifizetik. Az új munkaidőkeret egy évre érvényes, és 2021. január 1-jén kezdődik. Mindezek mellett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2022 végéig a foglalkoztatási szint megtartását is biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a vállalat garantálja a jelenlegi foglalkoztatotti létszámot – írták.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a karácsonyi szabadságolási időszakot kihasználva a szokásos téli munkálatokkal a gyár a következő termelési évre készül fel. Az átfogóbb átépítési munkák miatt a téli termelési szünetet a tervek szerint december 18-a és 2021. január 17-e között tartják.

Bónuszt kapnak a kecskeméti Mercedes-dolgozók a koronavírus-járvány miatt

A kecskeméti gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el, amely az előző évhez képest 2,7 százalékos növekedést jelent.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.