Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

Nem mindegy, milyen szaloncukrot vásárolunk karácsonyra

Mivel idén a koronavírus-járvány miatt többen dönthetnek úgy, hogy személyes vásárlás helyett inkább az online felületeken szerzik be a finomságokat az ünnepekre, ezért érdemes lesz odafigyelni arra, hogy éppen melyik gyártót választjuk.

...svg content...Pilisvörösvár, 2013. december 9. Különféle ízesítésû szaloncukrok a Szamos Marcipán Kft. pilisvörösvári üzemében 2013. december 9-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mivel idén a koronavírus-járvány miatt többen dönthetnek úgy, hogy személyes vásárlás helyett inkább az online felületeken szerzik be a finomságokat az ünnepekre, ezért érdemes lesz odafigyelni arra, hogy éppen melyik gyártót választjuk.

A Világgazdaság elemzéséből kiderült, hogy a gazdasági krízis ellenére a szaloncukrok vásárlásában idén nem várható visszaesés, és a zselés édességek iránti keresletet 2020-ban sem tudják majd kielégíteni, így jól tesszük, ha még időben beszerezzük karácsonyfánk ízletes díszeit. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Hazánkban átlagosan évi 6,5 milliárd forint értékben veszünk szaloncukrot. Idén jelentős, akár 10-12 százalékos drágulás várható – a legolcsóbb szaloncukrok kilogrammos ára 900 forint, míg a legdrágábbaké 15 ezer forint körül alakulhat.

Mennyiségben és értékben is jelentős a növekedés a prémium termékek esetében, amelyeknél mellőzik a mesterséges adalékanyagok és ízfokozók használatát. Ezek csomagolása celofán helyett selyempapír és szanitol, ezért ízükön túl a kinézetük is passzol a karácsonyi hangulathoz.

Egyre elszaporodtak az üzletek polcain az édes-sós és cukormentes szaloncukrok is. Utóbbiak főként a fogyókúrázók és a cukorbetegek körében népszerűek, hiszen kalóriatartalmuk alacsonyabb a hagyományos édességekhez képest. Több helyen kaphatóak már sós-karamellás szaloncukrok is, de zserbós, mákos bejglis vagy akár almás pités ínyencségekkel is találkozhatunk a bevásárlóközpontokban.

A szaloncukoripar évente körülbelül 3,5 ezer tonna szaloncukrot gyárt. Idén az online forgalom kerülhet előtérbe, a koronavírus-járvány második hulláma következtében ugyanis sokan az interneten fogják megrendelni a finomságokat. A legnagyobb mennyiségben a közép-árkategóriába tartozó édességeket vásárolhatják majd meg, a szaloncukor átlagos kosárértékét pedig 15 ezer forintra becslik a szakértők.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.