Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,71 Ft
Euró
386,40 Ft
Font
449,11 Ft
Bitcoin
61,759 $

Hivatalos: bejelentették Szoboszlai Dominik új klubját

Hosszú hónapok várakozása után bejelentették, hogy hol folytatja tovább a pályafutását Szoboszlai Dominik, a magyar futball egyik valaha volt legnagyobb tehetsége.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Hosszú hónapok várakozása után bejelentették, hogy hol folytatja tovább a pályafutását Szoboszlai Dominik, a magyar futball valaha volt egyik legnagyobb tehetsége.

Az évtizedek alatt mindig voltak kiemelkedő magyar tehetségek, ugyanakkor egyikőjük sem lett világsztár és nem vetették meg a lábukat hosszú ideig egy igazán nagy klubnál, ahol rendszeres játéklehetőséget kaptak volna. Soron kívül Szijjártó Péter már „nagyon szeretne túl lenni” a Paks2-n

Szoboszlai azonban más szinten van, és noha még mindig csak 20 esztendős, nemzetközi szinten is az egyik legnagyobb ígéretnek tartják. Erre pedig nagyon rég volt példa, joggal lehetünk büszkék a székesfehérvári fiúra.

Juniorként a Videoton, a Főnix-GOLD és az MTK játékosa volt, majd profiként a Lieferinghez került Ausztriában, és nagyon hamar letette a névjegyét. A Red Bull Salzburg le is csapott rá, ahol 2018 óta játszott.

Időközben a magyar válogatott középpályás hazája csapatában is meghatározó figurává vált, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a nemzeti tizenegy kijusson a következő Európa-bajnokságra. Már akkor hatalmas klubok érdeklődtek iránta.

Állítólag még Zidane is személyesen hívta fel őt a Real Madridtól, de az Arsenal, a Totthenham, a Bayern München, a Napoli, a Milan, az Atletico Madrid és többek között a Juventus is érdeklődött iránta.

Végül a Lipcse szerezte meg a játékjogát, mely szintén a Red Bullhoz kötődik, így bizonyos szempontból kézenfekvő volt, hogy Dominik velük folytassa tovább, immáron a Bundesligában, ahol nem lesz szüksége sok időre ahhoz, hogy alkalmazkodjon, mivel az ottani játék egészen hasonló az osztrákhoz.

Közvetlen a bejelentés előtt láthattunk egy sejtelmes videót a Lipcsétől, és már akkor sokan tudhatták, hogy minden bizonnyal a válogatott szerepel a felvételeken, csak egyelőre inkognitóban. A 17-es mezszámot kapta, és 2025 júniusáig kötelezte el magát. Nem kis rangadón, a Dortmund ellen debütálhat január 9-én, méghozzá hazai pályán.

„Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt – fogalmazott Szoboszlai. – Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól!” – idézte az MLSZ.

Szoboszlai vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára a Red Bull Salzburgban, és karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez – írja az MLSZ.

A Független Benzinkutak Szövetsége kritizálta a kormány adópolitikáját – megérkezett a válasz

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) hétfői közleményében bírálta a kormány adópolitikáját, most a kormány is reagált.