Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

1700 munkahely megvédését és 18 milliárdos beruházást jelentett be Varga Mihály

Varga Mihály, Magyarország pénzügyminisztere a saját Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be, hogy összesen 1700 megvédéséről és 18 milliárd forintnyi beruházásról írtak alá megállapodás négy magyar vállalkozással.

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Varga Mihály, Magyarország pénzügyminisztere a saját Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be, hogy összesen 1700 megvédéséről és 18 milliárd forintnyi beruházásról írtak alá megállapodás négy magyar vállalkozással.

A koronavírus-járvány a világ valamennyi pontján, így Magyarországon is komoly gazdasági hatást váltott ki, mely számos szektorban éreztette magát. Az elmúlt hetekben azonban születtek megállapodások, eldőltek beruházások, melyeket főleg Szijjártó Péter jelentette be az elmúlt hetekben saját közösségi oldalán. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Most Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be egy nagyobb beruházás csomagot, mely négy nagyobb magyarországi vállalatot érint, összesen 18 milliárd forintért. A cégek vezetői megígérték, hogy a munkahelyvédelem mellett az infrastruktúra fejlesztését és a robotizálást is végrehajtják a pénzből.

Varga elmondta, hogy a koronavírus-járvány ellenére vannak olyan cégek, akik még jelen helyzetben is beruházásokat akarnak, és a jelenlegi helyzetre lehetőségként tekintenek inkább. Kihangsúlyozta: a beruházásokkal 1700 munkahelyet védenek meg az érintett cégek, és a kapacitásokat is bővítik, mely a magyar gazdaság gyorsabb helyreállását segítheti.

A pulykafeldolgozással foglalkozó Gallfood Kft. nevében Kövesi Ottó elmondta, hogy ebből a pénzből bővíteni szeretnének, és olyan beruházásokat elvégezni, amelyek alapvetően könnyebbé teszik a munkát, mivel a „pulykafeldolgozás elég nehéz fizikai munkaigényes” teendő. Mint a videóból kiderül, az összesen közel 5 milliárdos beruházáshoz 2.4 milliárd forint támogatást nyújt a kormány, amely Kecskeméten fog megtörténni.

Dr. Riad Naboulsi, a Köröstej Kft. tulajdonosa ismertette, hogy összesen négy telephelyük van, ahol összesen 1000 ember dolgozik, és naponta hat kamion sajtot exportálnak külföldre. A Köröstej Kft. 4.6 milliárd értékű beruházást fog véghezvinni, amelyhez 2.24 milliárd forintnyi támogatást kapnak a kormánytól, a beruházást pedig Köröstetétlenben végzik majd.

Az SBS Szerelő, Javító és Szolgáltató Kft mintegy 2.8 milliárd forintból fog bővíteni Erdőteleken, melyhez 1.36 milliárd forintos támogatást fog nyújtani a kormány. Balogh László a cég nevében elmondta, az automatizálás irányába indultak el, és szeretnének még több hegesztőrobottal és korszerű technológiával dolgozni, hogy az acélszerkezet-gyártás terén minél magasabb minőséget tudjanak hozni.

Frantisek Iván pedig bejelentette, hogy a STAVMAT Zrt. Dabason egy negyvenezer négyzetméteres területen egy négyezer négyzetméteres csarnokot fognak megépíteni, melyen a beruházást megcsinálják, és amivel negyven munkahelyet fognak tudni létrehozni. A beruházás értéke összesen 5.77 milliárd forintra tehető, melyet 1.44 milliárd forinttal támogat meg a kormány.

Varga Mihály a videó végén elmondta, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretét az idén folyamatosan emelték, mindössze 15 milliárddal kezdtek, majd ezt 40-re emelték, végül pedig kiemelte, hogy a kormány 80 milliárd forintra emelte ezt a támogatási keretet.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.